Η εγκατάσταση Ρώσων στο Καραμπάχ είναι μεγάλη καταστροφή για Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν
3 years, 5 months ago
6

«Τους Αρμένιους μπορείτε να τους βομβαρδίσετε, αλλά τους Ρώσους, μια πυρηνική δύναμη;»

Ο αυτοεξόριστος Αιγύπτιος δημοσιογράφος Σαμπίρ Μεσούρ, που φιλοξενείται στην Τουρκία ως εξέχων μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μίλησε στον τουρκικό Τύπο για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, λέγοντας ότι είναι εναντίον του Αζερμπαϊτζάν.

«Η εγκατάσταση Ρώσων στο Καραμπάχ είναι μια μεγάλη καταστροφή. Νίκησες και έδιωξες τις αρμενικές συμμορίες από την περιοχή, αλλά πώς θα βγάλεις τις ρωσικές δυνάμεις;», ανέφερε χαρακτηριστικά στη Yeni Akit.

Ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος συνέχισε μιλώντας για… ρωσική εισβολή: «Η διευθέτηση των Ρώσων στην περιοχή είναι μεγάλη καταστροφή. Αμέσως με τη συμφωνία τα ρωσικά αεροσκάφη μετέφεραν χωρίς χάσιμο χρόνου τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες αναπτύχθηκαν στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Πρόκειται για μια πλήρη επιχείρηση εισβολής χωρίς να υπάρξει αντίδραση».

Ο Μεσούρ επεσήμανε ότι η Ρωσία αναπτύχθηκε σε στρατηγικά σημεία και ότι η Αρμενία και η Ρωσία γλίτωσαν ένα μέρος του Καραμπάχ (αναφερόμενος στις δηλώσεις της αρχισυντάκτριας του Sputnik, Μαργκαρίτα Σιμονιάν που είπε: «Αν δεν υπήρχε η Ρωσία, τότε το Καραμπάχ θα είχε χαθεί εντελώς»)

Και κατέκρινε το Αζερμπαϊτζάν λέγοντας: «Γιατί δεν σώσατε ολόκληρο το Καραμπάχ; Πήγατε και φέρατε τη Ρωσία. Τους Αρμένιους μπορείτε να τους βομβαρδίσετε, αλλά τους Ρώσους, μια πυρηνική δύναμη;»

Για να καταλήξει κατακρίνοντας και την Τουρκία που άφησε τη Ρωσία να εγκατασταθεί στο Καραμπάχ σε μηδενικό χρόνο.

με στοιχεία από echedoros-a.gr