Η Γερμανία φοβάται για τρομοκρατικές επιθέσεις – Έφοδοι της αστυνομίας σε σπίτια ισλαμιστών
3 years, 4 months ago
6

Έφοδο σε σπίτια και επιχειρήσεις υπόπτων ισλαμιστών κάνουν από το πρωί οι γερμανικές αρχές σε τρία ομοσπονδιακά κρατίδια.

Όπως μεταδίδουν η γερμανική εφημερίδα «Bild» και το γερμανικό δίκτυο «n-tv», η γερμανική αστυνομία έχει πληροφορίες ότι ο μακελάρης της Βιέννης είχε επαφές με ισλαμιστές στη χώρα της Μέρκελ.

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο «n- tv», οι γερμανικές αρχές έχουν στο στόχαστρο τέσσερις ισλαμιστές μετά την τρομοκρατική επίθεση στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel» αναφέρουν ότι, δύο από τους τέσσερις ισλαμιστές που έχουν βάλει στο… μάτι οι αρχές, φέρεται να επισκέφθηκαν τον δράστη της Βιέννης μένοντας στο διαμέρισμά του στην Αυστρία για αρκετές ημέρες.

Οι Αυστριακοί ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι ο 20χρονος άνδρας που σκόρπισε τον θάνατο στη Βιέννη είναι μέλος ενός ριζοσπαστικού ισλαμικού δικτύου που εκτείνεται πέρα από την Βιέννη .

Χθες, ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νεχαμέρ δήλωσε- χωρίς να δώσει λεπτομέρειες – ότι εκτός, από δύο συλλήψεις στην Ελβετία, η έρευνα θα συνεχιστεί και σε άλλη χώρα.

Πάντως, το τελευταίο 24ωρο οι αρχές στη Γερμανία βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

protothema.gr