Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε σχεδόν 600 μετανάστες που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος
10 months, 14 days ago
6

Η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Sea-Watch σημείωσε πως εντόπισε αρκετά πλοία με μετανάστες στη Μεσόγειο το σαββατοκύριακο.

Ηακτοφυλακή της Ιταλίας διέσωσε κάπου 600 μετανάστες που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος

ΚΟΣΜΟΣ /Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, 06:58:29 / Τελευταία Ενημέρωση: 07:17 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε περίπου 600 μετανάστες που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος και διέτρεχαν κίνδυνο ανοικτά της Σικελίας, μετέδωσε χθες Κυριακή το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η επιχείρηση διεξήχθη νοτιοανατολικά της νήσου, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, επισήμανε το πρακτορείο.

Εκατό και πλέον από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν ήδη στη στεριά από πλοίο του FRONTEX, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Βρίσκονται πλέον στη σικελική πόλη της Κατάνης, διευκρίνισε το ANSA.

Άλλοι διακόσιοι αναμένονται εκεί αργότερα σήμερα το πρωί. Ενώ τριακόσιοι μεταφέρονται με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στην Αουγκούστα, κοντά στις Συρακούσες.

Η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Sea-Watch σημείωσε πως εντόπισε αρκετά πλοία με μετανάστες στη Μεσόγειο το σαββατοκύριακο. Το ένα μετέφερε 221 ανθρώπους, που διασώθηκαν και αυτοί από την ιταλική ακτοφυλακή, πρόσθεσε. Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση της συγκεκριμένης επιχείρησης διάσωσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας καταμετρά πάνω από 32.700 αφίξεις μεταναστών διά θαλάσσης ως τώρα φέτος, έναντι περίπου 7.900 την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Η κυβέρνηση συμμαχίας άκρας δεξιάς-δεξιάς κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας της αύξησης των μεταναστευτικών ροών στην κεντρική Μεσόγειο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa