Η Κίνα χαιρετίζει την επέκταση του ομίλου BRICS!!! Ένα «γίγαντας» απέναντι στην Δύση
10 months, 23 days ago
6

Το Πεκίνο θεωρεί τον συνασπισμό BRICS ως σημαντικό μέρος για συνεργασία μεταξύ αναπτυσσόμενων και αναδυόμενων χωρών, δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

Η Κίνα υποστηρίζει την προσθήκη περισσότερων συμμάχων στην ομάδα BRICS, η οποία αυτή την στιγμή αποτελείται από την Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και την Νότια Αφρική. Αυτό  ανακοίνωσε  την Τρίτη η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

Σχολιάζοντας την πιθανή είσοδο του Μπαγκλαντές στον συνασπισμό, η Κινέζα διπλωμάτης είπε:

«Η Κίνα πάντα υποστήριζε την επέκταση των χωρών BRICS».

Σύμφωνα με την ίδια, η Κίνα θεωρεί τον συνασπισμό BRICS ως σημαντικό μέρος για τη συνεργασία μεταξύ αναπτυσσόμενων και αναδυόμενων χωρών. Το Πεκίνο «χαιρετίζει την έγκαιρη ένταξη ομοϊδεατών εταίρων», είπε η Μάο Νινγκ.

 

Η αγγλόφωνη εφημερίδα του Μπαγκλαντές  Dhaka Tribune  ανέφερε τη Δευτέρα ότι το Μπαγκλαντές υπέβαλε επίσημη αίτηση για ένταξη στον όμιλο BRICS. Το αίτημα υποβλήθηκε από την Ντάκα μετά από συνάντηση μεταξύ της πρωθυπουργού του Μπαγκλαντές Hasina Wajed και του προέδρου της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa στην Γενεύη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος ήταν «θετικός» για την πρόταση κατά την διάρκεια συνομιλιών με τον πρωθυπουργό Χασίνα.

Επιπλέον, ο Ρώσος πρεσβευτής στο Κάιρο, Γκεόργκι Μπορισένκο, ανακοίνωσε πριν από μια εβδομάδα ότι η Αίγυπτος υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ομάδα BRICS. Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, η Αίγυπτος ενδιαφέρεται πολύ για την ανάπτυξη του εμπορίου και άλλων μορφών οικονομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα με την Ρωσία.

el.gr

photo freepik