Η Κίνα θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ να μην επανεκλεγεί, σύμφωνα με πληροφορίες των ΗΠΑ
3 years, 8 months ago
6

Ταυτόχρονα, η Ρωσία προσπαθεί να «δυσφημίσει» τον δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών και Ασφάλειας.

Οι Κινέζοι προτιμούν ο Ντόναλντ Τραμπ να μην επανακλεγεί στις εκλογές της 3 Νοεμβρίου καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ανοιχτά κυρήξει πόλεμο στην Κίνα σχεδόν σε όλη την θητεία του. Με μανία και με κάθε ευκαιρία κατηγορεί την Κίνα για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και δημιουργεί συνεχώς προβληματα στις κινέζικες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Το Ιράν προσπαθεί επίσης «να αποδυναμώσει τον Πρόεδρο Τραμπ» , ενώ η Ρωσία χρησιμοποιεί «αρκετούς μοχλούς ειδικά για να υποτιμήσει» τον δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον Γουίλιαμ Ευανίνα, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών και Ασφάλειας. Αυτός ο ανώτερος αξιωματούχος, ο οποίος επιβλέπει την παρακολούθηση της ξένης παρέμβασης στην αμερικανική πολιτική ζωή, εξέδωσε δήλωση για να αποτιμήσει την απειλή τρεις μήνες από τις εκλογές των ΗΠΑ.

«Φαίνεται δύσκολο για τους εχθρούς μας να παρεμβαίνουν ή να χειραγωγήσουν τα αποτελέσματα σε μεγάλη κλίμακα» , εκτιμά αρχικά, ενώ εξέφρασε «ανησυχίες» για τις εκστρατείες επιρροής που διεξήχθησαν σύμφωνα με αυτόν υπό κάλυψη από Κίνα, Ρωσία και Ιράν. “Πιστεύουμε ότι η Κίνα προτιμά ο Πρόεδρος Τραμπ – που θεωρείται απρόβλεπτος από το Πεκίνο – να μην κερδίσει δεύτερη θητεία. Η Κίνα έχει εντείνει τις προσπάθειές της να επηρεάσει το πολιτικό περιβάλλον” πριν από τις εκλογές, δήλωσε ο  William  Evanina , καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσινγκτον γίνεται όλο και πιο σκληρή κάθε μέρα.

Ρωσική παρέμβαση

Αντίθετα, συνέχισε, «πιστεύουμε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί αρκετούς μοχλούς κυρίως για να υποτιμήσει τον πρώην αντιπρόεδρο Μπάιντεν» , ο οποίος είχε υπερασπιστεί τη ρωσική αντιπολίτευση όταν ήταν μέλος της διοίκησης του Μπάρακ Ομπάμα. “Τα προφιλ που συνδέονται με το Κρεμλίνο επιδιώκουν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Προέδρου Τραμπ στα κοινωνικά μέσα και στη ρωσική τηλεόραση “, σημείωσε. Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, η Μόσχα είχε ήδη εκστρατεία για τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Πηγή: newsone.gr