Η Μόσχα προειδοποίησε ΗΠΑ και Βρετανία: «Αν βλήματα ΗIMARS και cruise Storm Shadow κτυπήσουν στην Κριμαία θα σας κτυπήσουμε κι εμείς» Ο Ρώσος ΥΠΑΜ προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα αντεπιτεθεί στο έδαφος αυτών που πούλησαν τα όπλα αυτά στην Ουκρανία
10 months, 28 days ago
6

Η Ρωσία διάτου υπουργού Άμυνας. Σεργκέι Σοϊγκού, προειδοποίησε ότι ΗΠΑ και Βρετανία πρόκειται να κτυπήσουν με αμερικανικά πυραυλικά συστήματα ΗIMARS και βλήματα cruise Storm Shadow το ρωσικό έδαφος Κριμαία και προειδοποίησε ότι «η Ρωσία θα αντεπιτεθεί» χωρίς να αναφέρει τον τρόπο και το είδος της αντεπίθεσης σε ΗΠΑ και Βρετανία.

Τέτοια πλήγματα, δείχνουν εμπλοκή πλήρους κλίμακας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Βρετανίας στη σύγκρουση και θα τους απαντήσουμε ανάλογα» δήλωσε σιβυλλικά.

Το «ανάλογα» σημαίνει πυραυλικά κτυπήματα στο έδαφος Βρετανίας και ΗΠΑ; Πολύ σύντομα θα ξέρουμε.

Νυχτερινές επιδρομές των Ρώσων

Τα ξημερώματα, η Ρωσία «εξαπέλυσε» ευρεία αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία με στόχο την πρωτεύουσα και τις πόλεις από τα ανατολικά προς τα δυτικά, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της χώρας πέρασε τη νύχτα με σειρήνες αεροπορικής επιδρομής.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε ότι τα συστήματα αεράμυνας της χώρας κατέρριψαν αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 που εκτόξευσε η Ρωσία, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες.

«Περίπου είκοσι εχθρικοί στόχοι εντοπίσθηκαν και καταστράφηκαν από τις δυνάμεις και την αεράμυνα στον εναέριο χώρο γύρω από το Κίεβο. Άλλη μία μαζική αεροπορική επίθεση στην πρωτεύουσα», γνωστοποίησε ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, μέσω του Telegram.

Βέβαια, το κάθε Shaded-136 κοστίζει 10.000 δολάρια ενώ τα βλήματα που εκτοξεύονται κοστίζουν μέχρι και 3 εκατ. το ένα και το ζήτημα είναι πόσο καιρό θα τα έχουν οι Ουκρανοί.

Επίθεση πυροβολικού στο Ντνιπροπετρόφσκ

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Ρώσοι έπληξαν με βαρύ πυροβολικό την κοινότητα Μιρίφσκα, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Νικοπόλ του Ντνιπροπετρόφσκ, σύμφωνα με ανάρτηση του Σερχίι Λισάκ, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ντνιπροπετρόφσκ.

«Τη νύχτα, ο επιτιθέμενος “άνοιξε” πυρ κατά της κοινότητας Μιρίφσκα, της Νικοπόλ. Ήταν από το βαρύ πυροβολικό, πέρασε χωρίς θύματα», έγραψε.

Πηγές του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, όπως πρώτο μετέδωσε το pronews.gr στις 01.ο1. ανέφεραν ότι δυνάμεις της 19ης Μεραρχίας ανακατέλαβαν το χωριό Πιατικχάτκι (Pyatikhatki) στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, το οποίο αποτελούσε την μοναδική σημαντική επιτυχία των Ουκρανών (καταλήφθηκε το περασμένο Σάββατο) κατά της αντεπίθεσή τους η οποία ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου.

 pronews.gr

«Αυτή τη στιγμή, ο εχθρός έχει εκδιωχθεί έξω από τοΠιατικχάτκι από Ρώσους στρατιώτες», είπε Ρώσος αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας, συμπληρώνοντας ότι «Ο ουκρανικός Στρατός έχει σημαντικές απώλειες. Έχασε πάνω από δώδεκα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα».