Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με drones στην Μόσχα – «Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές» λένε οι Ρώσοι Κίνηση εντυπωσιασμού από το Κίεβο με σκοπό για να προκαλέσει ανασφάλεια στην ρωσική κοινωνία
1 year, 1 month ago
6

Σε μία κίνηση εντυπωσιασμού προχώρησε το Κίεβο επιτιθέμενο με drones στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, την Μόσχα προκαλώντας «μικρές» υλικές ζημιές σε κτίρια αλλά όχι θύματα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν.

«Το πρωί, τα ξημερώματα, επίθεση με drones προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε κτίρια. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πόλης έχουν σπεύσει επιτόπου (…) Κανένας δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά», τουλάχιστον με βάση τις πληροφορίες «ως τώρα», ανέφερε ο δήμαρχος μέσω Telegram.

Σύμφωνα με ρωσικά κανάλια στην πλατφόρμα Telegram, τέσσερα από δέκα UAVs που κινούνταν προς τη ρωσική πρωτεύουσα καταρρίφθηκαν. Ο περιφερειάρχης της Μόσχας μίλησε για «αρκετά» τέτοια αεροσκάφη που αναχαιτίστηκαν καθώς πλησίαζαν την πόλη.

Οι πρόσφατες επιθέσεις του Κιέβου με drones αλλά και με ομάδες σαμποτέρ που εισέβαλαν σε ρωσικά εδάφη στο Μπέλγκοροντ και στο Μπριάνσκ δείχνουν ότι τα στρατιωτικά μέτωπα δεν πάνε καλά για τους Ουκρανούς και επιχειρούν να προβούν σε εντυπωσιακές ενέργειες που όμως δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό.

Μόνο στην περίπτωση του Μπέλγκοροντ οι Ουκρανοί έχασαν 70 άνδρες χωρίς να αποκτήσουν κάποιο απτό όφελος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (29/5) την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει το πότε θα γίνει αυτή. 

«Έχουμε εγκρίνει τις ημερομηνίες για την έναρξη της μετακίνησης των στρατευμάτων μας, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί, ευχαριστώ τις ταξιαρχίες που προετοιμάστηκαν γι’ αυτό», είπε ο Β.Ζελένσκι στο αποψινό του μήνυμα.

ποψινό του μήνυμα.

 

 

pronews.gr