Οι Ρώσοι μπορούν να αχρηστεύουν σκάφη σε ύψος 1,5 χιλ. χλμ. χωρίς πυραύλους!! vid
11 months, 4 days ago
6

Δεν συνυπολογίζονται τα πολύ ισχυρότερα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου τελευταίας τεχνολογίας…

Η Ρωσία έχει επενδύσει πολλά σε στρατιωτικά λέιζερ, τα οποία περιλαμβάνουν το Zadira, σχεδιασμένο να “ψήνει” εχθρικά drones σε αποστάσεις έως και 5 km.

Το Peresvet, μια στρατηγική πλατφόρμα λέιζερ που έχει σχεδιαστεί για να αχρηστεύει εχθρικά αεροσκάφη, δορυφόρους και διαστημόπλοια σε υψόμετρα έως και 1.500 km, καθώς και εχθρικά drones σε πολύ μεγάλη απόσταση.

Το τρίο ολοκληρώνεται με το Sokol-Eshelon, ένα αντιδορυφορικό σύστημα με όπλα λέιζερ που προέρχεται από τη Σοβιετική περίοδο και αποτελείται από ένα αερομεταφερόμενο λέιζερ συνδεδεμένο με έναν τροποποιημένο μεταφορέα Il-76 γνωστό ως εργαστήριο λέιζερ Beriev A-60.

Αυτό το σύστημα μπορεί να αχρηστεύει τα συστήματα εχθρικών αντικειμένων σε υψόμετρα έως και 1.500 km χρησιμοποιώντας ένα ειδικό λέιζερ.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα:

«Τα λέιζερ έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους συμβατικούς πυραύλους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το κόστος ενός παλμού σε σύγκριση με έναν παραδοσιακό πύραυλο.

Αλλά είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης εξεύρεσης τρόπων πρόσβασης σε μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας.

Περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η κάλυψη νεφών, μπορούν επίσης να μειώσουν δραματικά την αποτελεσματικότητα των λέιζερ».

Και αυτά αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα, όσα είναι γνωστά στο κοινό εδώ και χρόνια.

 

scr