Οι Ρώσοι σοκάρουν εκ νέου τον πλανήτη: Παγκόσμιο δίκτυο βιολογικών όπλων
11 months, 1 day ago
6

Σχέδια επίθεσης σε άλλα έθνη…

Ο Ρώσος Αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ αναφέρθηκε εκ νέου στην βιολογική δραστηριότητα των ΗΠΑ στην Ουκρανία και αλλού, δίνοντας νέες λεπτομέρειες που σοκάρουν τον πλανήτη!

Σε ρωσική στρατιωτική συνέντευξη Τύπου ισχυρίστηκε ότι το Ινστιτούτο Έρευνας του Στρατού Walter Reed του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ έχει «ένα εργαστήριο υψηλού περιορισμού και ένα δίκτυο τμημάτων, τα οποία συλλέγουν δείγματα και μεταφέρουν στελέχη ιών».

Σύμφωνα με τον Kirillov, έγγραφα που ελήφθησαν κατά την διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία δείχνουν ότι το ερευνητικό ινστιτούτο Walter Reed συνδέεται με την Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών του Πενταγώνου (DTRA) και την ανάδοχό της Metabiota, η οποία χρηματοδοτείται από την επενδυτική εταιρεία Rosemont Seneca του Hunter Biden.

Η Metabiota, η οποία ειδικεύεται στον εντοπισμό, την παρακολούθηση και την ανάλυση πιθανών κρουσμάτων ασθενειών, υπέγραψε ομοσπονδιακό συμβόλαιο 18,4 εκατομμυρίων δολαρίων  ως υπεργολάβος εκ μέρους του Πενταγώνου στην Γεωργία και την Ουκρανία το 2014.

Τα βιολογικά εργαστήρια που λειτουργούσαν στο πλαίσιο του προγράμματος DTRA από το 2008 έως το 2017 κατασκευάστηκαν και λειτουργούσαν από την Black & Veatch μετά από  εργασία που κοστολογείται στα 215,6 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν επίσης ότι βρήκαν στοιχεία για ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Άμυνας (DOD) στην Ουκρανία που μελετούσε διαδρομές μετανάστευσης πτηνών, επιλέγοντας στελέχη του ιού της γρίπης των πτηνών για εξάπλωση ασθενειών στην Ρωσία.

Η ενημέρωση του στρατηγού ανέφερε ότι οι ΗΠΑ επέλεξαν να μεταφέρουν τα βιοεργαστήριά τους σε χώρες όπως η Ουκρανία επειδή γνώριζαν τον υψηλό κίνδυνο ατυχημάτων και ότι «η εμφάνιση ασθενειών που δεν είναι τυπικές για αυτές τις περιοχές και τους φορείς τους» συνέβη αμέσως μετά την εγκατάσταση των εγκαταστάσεων στο εξωτερικό.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο Kirillov δήλωσε ότι η στρατιωτική βιο-έρευνα των ΗΠΑ έχει σκοπό να βρει τρόπους, έτσι ώστε η Αμερική να μπορεί να χρησιμοποιήσει παράγοντες μολυσματικών ασθενειών εναντίον εχθρικών εθνών, ζητώντας και πάλι να γίνει διεθνή έρευνα στα εργαστήρια.

Οι διαφάνειες που δημοσιεύονται από τους Ρώσους δείχνουν έγγραφα που συνδέουν τον Walter Reed με το DTRA και το Metabiota, καθώς και έγγραφα που συνδέουν βιοεργαστήρια στην Δυτική Αφρική με κρούσματα ιού Έμπολα στην περιοχή.

 

Μια άλλη διαφάνεια περιγράφει λεπτομερώς τους πιθανούς κινδύνους των βιοεργαστηρίων υψηλής ασφάλειας των ΗΠΑ στο εξωτερικό και στην Αμερική.

 

 

Μια τρίτη διαφάνεια δείχνει οργανισμούς του DOD των ΗΠΑ που μελετούν φορείς μολυσματικών ασθενειών σε όλο τον κόσμο.

 

 

Μάλιστα εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει «Η πρόσβαση δεν επιτρέπεται» όταν οι Αμερικανοί προσπαθούν να δουν την ρωσική στρατιωτική ενημέρωση στο διαδίκτυο.

 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

el.gr