Η Ρωσία ετοιμάζεται για βομβαρδισμό στρατηγικών στόχων στην Ουκρανία – Απογειώθηκε μεγάλος αριθμός βομβαρδιστικών Tu-22
10 months, 21 days ago
6

Η Ρωσία αφού ξεμπέρδεψε με την ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner ετοιμάζεται να βομβαρδίσει στρατηγικούς στόχους στην Ουκρανία. 

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης (27/6) άγνωστος αριθμός από βομβαρδιστικά Tu-22 εντοπίστηκαν στη Μαύρη Θάλασσα και είχαν κατεύθυνση προς την Ουκρανία.

Έτσι μετά από λίγες ημέρες «νηνεμίας» η ρωσική Αεροπορία παίρνει ξανά μπρος και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει σημαντικά πλήγματα στην Ουκρανία.

 

Ήδη έχουν ξεκινήσει να ηχούν σειρήνες σε αρκετές ουκρανικές πόλεις, οι οποίες αναμένεται να βομβαρδιστούν μέσα στις επόμενες ώρες από τη ρωσική Αεροπορία.

 

Nα σημειώσουμε ότι νωρίτερα έπεσαν ρουκέτες στην πόλη Κραματόρσκ, με τον  περιφερειάρχη να κάνει λόγο για πιθανά θύματα από τον βομβαρδισμό.

«Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στην πόλη Κραματόρσκ», σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, «όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άμαχοι», δήλωσε ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της ανατολικής επαρχίας Ντονέτσκ.

 

Δούμα: «Πρωτοφανείς οι απώλειες που υφίσταται η Ουκρανία» 

Η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων δεν πηγαίνει όπως είχε προγραμματιστεί λόγω των μεγάλων απωλειών, ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας.

«Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση. Φαίνεται ότι γίνονται προσπάθειες για επίθεση προς διαφορετικές κατευθύνσεις, οι απώλειες που υφίσταται σήμερα η Ουκρανία κρίσιμες και πρωτοφανείς».

 pronews.gr 

Τόνισε επίσης ότι δεν υπήρξε αναταραχή στην άμυνα των ρωσικών δυνάμεων στο πλαίσιο της απόπειρας ένοπλης ανταρσίας, καθώς ο έλεγχος των μαχών συνεχίστηκε αδιάκοπα.