Οι Τούρκοι λένε ότι “είδαν” και ότι “παρακολουθούσαν” τα ελληνικά υποβρύχια – Δημοσίευσαν εικόνες
3 years, 6 months ago
6

Σε μία προσπάθεια να πείσουν την κοινή γνώμη, πως όποτε θέλουν, οι Τούρκοι μπορούν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διέρρευσαν στον τουρκικό Τύπο, φωτογραφίες που υποτίθεται ότι απεικονίζουν τα ελληνικά υποβρύχια.

Την ώρα που αντί να προχωρά ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκία, οι προκλήσεις από την απέναντι πλευρά όλο και πυκνώνουν, μεταδίδοντας ότι “αποδείχθηκε πως τα ελληνικά υποβρύχια, για τα οποία ειπώθηκε ότι ήταν ‘αόρατα’ και ‘παρακολουθούσαν όλες τις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς να εντοπιστούν”, τα τουρκικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το κρατικό πρακτορείο Anadolu, αλλά και οι Milliyet και Yeni Şafak, λένε πως απεδείχθη πως τα ελληνικά υποβρύχια βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας.

 

 

Οι φωτογραφίες είναι και από πρωινές και από βραδινές λήψεις, γεγονός που, σύμφωνα τους Τούρκους ειδικούς ασφαλείας, τους οποίους επικαλείται το Anadolu αποδεικνύει ότι τα ελληνικά υποβρύχια εντοπίζονται εύκολα.

υποβρύχιο 2

“Υπήρξαν δημοσιεύματα σε ορισμένους ιστοτόπους ειδήσεων στην Ελλάδα ότι “υποβρύχια που ανήκουν στο Ελληνικό Ναυτικό δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις”. Τα ελληνικά υποβρύχια Type-214, τα οποία φέρεται να είναι αόρατα, παρακολουθούνταν συνεχώς από τα πλωτά και ιπτάμενα σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο, επομένως οι εν λόγω ειδήσεις δεν είναι αληθείς. Το ότι δεν είναι “αόρατα”, φαίνεται κι από τα περισκόπια των υποβρυχίων που απεικονίζονται στις φωτογραφίες”, τονίζουν οι πηγές του πρακτορείου Anadolu.