Ινδία: τουλάχιστον 18 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε αεροπορικό δυστύχημα
3 years, 8 months ago
6

Το Boeing 737 μετέφερε 191 άτομα συνολικά μαζί με το πλήρωμα.

Το αεροπλάνο έπεσε κάτω από μια πλαγιά με ύψος 10 μέτρα. Τουλάχιστον 18 άτομα σκοτώθηκαν και περίπου 15 τραυματίστηκαν σοβαρά την Παρασκευή 7 Αυγούστου όταν ένα αεροσκάφος της Air India Express ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και «έσπασε στα δύο» μετά την προσγείωση σε δυνατή βροχή. Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν συνολικά, ανέφεραν οι αρχές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Boeing 737 μετέφερε 191 άτομα συνολικά και συνδέει το Ντουμπάι με το Kozhikode, στην ινδική πολιτεία της Κεράλα (νότια). Όπως δεκάδες άλλες πτήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, επαναπατρίζει Ινδούς που έχουν εγκλωβιστεί από την πανδημία στο εξωτερικό, ειδικά στις χώρες του Κόλπου.

Δύο μωρά μεταξύ των θυμάτων

Το αεροσκάφος πέρασε το τέλος του διαδρόμου και έπεσε σε μια πλαγιά, σύμφωνα με το Υπουργείο Αεροπορίας. Τα τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν ακανόνιστα τμήματα της ατράκτου, περιτριγυρισμένα από ομάδες διάσωσης που τους ρίχνουν νερό στο σκοτάδι. Κανένα σημάδι φωτιάς δεν είναι ορατό, αλλά οι εργασίες περιπλέκονται από τη βροχή.

Σύμφωνα με έναν κατάλογο επιβατών, δύο μωρά, ένα ηλικίας 10 μηνών και το άλλο 18, ήταν μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν. Δεκαπέντε από τους επιβάτες επέστρεψαν μετά την απώλεια θέσεων εργασίας τους, 12 λόγω ιατρικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και δύο για να παντρευτούν, σύμφωνα με τα έγγραφα πτήσης.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στο Twitter . “Οι σκέψεις μου είναι με εκείνους που έχουν χάσει τους αγαπημένους τους. Ευχομαι οι τραυματίες να αναρρώσουν γρήγορα (…) Οι αρχές είναι εκεί, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια στα θύματα” , έγραψε.

Πηγή: newsone.gr