Ισχυρός σεισμός: Συγκλονιστικά βίντεο από τη Σμύρνη – Μεγάλες καταστροφές – Έπεσαν κτίρια – Τουλάχιστον 40 αγνοούμενοι
3 years, 5 months ago
6

Ο ισχυρός σεισμός με επίκεντρο τη Σάμο προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και στη Σμύρνη.

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Σάμου: Οκτώ τραυματίες – Τσουνάμι και καταρρεύσεις παλιών κτιρίων – Ταρακουνήθηκε σχεδόν όλη η χώρα – Συνεχής ενημέρωση

Τεράστιες ζημιές έχουν προκλήθει στη Σμύρνη από τον σεισμό που σημειώθηκε στη Σάμο, των  6,7 Ρίχτερ, με κτίρια να έχουν κατεδαφιστεί, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν και πόσοι άνθρωποι αγνοούνται.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν από την Τουρκία, πολλά κτίρια έχουν κατεδαφιστεί από την ισχυρή σεισμική δόνηση, ενώ από τις εικόνες που μεταδίδονται φαίνονται άνθρωποι να αναζητούν συνανθρώπους τους μέσα στα συντρίμια.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τουλάχιστον 40 άνθρωποι αγνοούνται από τις καταστροφές που προκλήθηκαν.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν εντάσεως 6,7 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 19 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά της Σάμου, με εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η Σμύρνη, στην Τουρκία, είναι εκείνη που έχει υποστεί μεγαλύτερες και περισσότερες ζημιές συγκριτικά με τη Σάμο, με πολυκατοικίες να έχουν πέσει σαν τα τραπουλόχαρτα και κόσμο να αγνοείται. Στη Σάμο αυτό που αναφέρεται μέχρι στιγμής είναι ζημιές σε παλαιά κτίρια.

Σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών σημειώθηκε στο Αιγαίο, ανακοίνωσε η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας.

Το επίκεντρο ήταν περίπου 17 χλμ. ανοικτά των ακτών της επαρχίας της Σμύρνης και είχε εστιακό βάθος 16 χλμ., σύμφωνα με την AFAD. Ο σεισμός έγινε αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά αναφέρουν τα ΜΜΕ.

Η στιγμή κατάρευσης κτιρίου στη Σμύρνη

Συγκλονιστικό βίντεο έρχεται από τη γειτονική χώρα, με τη στιγμή που κτίριο κατεδαφίζεται χτυπημένο από τον σεισμό.

newpost.gr