Ισραήλ: Τo Sputnik V θα είναι το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό που θα προωθηθεί για καταχώριση
3 years, 4 months ago
6

Προ ημερών, ο επικεφαλής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Ισραήλ υπέβαλε τεράστια παραγγελία για το Sputnik V της Ρωσίας, λέγοντας πως οι κριτικές κατά του συγκεκριμένου εμβολίου είναι πολιτικές.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού θα είναι το πρώτο εμβόλιο που θα προωθηθεί για καταχώριση στο Ισραήλ, όπως γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος Ζεέβ Ροτσάιν του Ιατρικού Κέντρου Hadassah στην Ιερουσαλήμ, σε συνέντευξή του στο Sputnik.

Νωρίτερα εντός εβδομάδας, το Hadassah ανακοίνωσε την παραγγελία 1,5 εκατομμυρίου δόσεων του ρωσικού εμβολίου.«Από τη στιγμή που γνωρίζουμε πως όλες οι (ρωσικές) δοκιμές διεξάγονται με σωστό τρόπο, βάσει των πρωτοκόλλων, έχουμε αιτηθεί όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το εμβόλιο ώστε να το παρουσιάσουμε στο ισραηλινό υπουργείο Υγείας και να το καταχωρίσουμε. Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι το πρώτο εμβόλιο που θα παρουσιαστεί για καταχώριση στο Ισραήλ» τόνισε ο Ροτστστάιν.

Το Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, καταχωρήθηκε από το ρωσικό υπουργείο Υγείας στις 11 Αυγούστου και έγινε το πρώτο καταχωρημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στον κόσμο.