Ιταλία: Νοσοκομείο γέμισε με ασθενείς κορονοϊού και τους παρέχει οξυγόνο στον δρόμο
3 years, 5 months ago
6

ο δεύτερο κύμα του κορονοϊού εξακολουθεί να αφήνει το στίγμα του στην Ιταλία, όπως την άνοιξη. Μπορεί οι εικόνες που ήρθαν από το Μπέργκαμο με κονβόι να μεταφέρουν νεκρούς για να τους θάψουν μαζικά να προκαλούσαν θλίψη κατά την διάρκεια του πρώτου κύματος, οι πρόσφατες εικόνες όμως με διασωληνωμένους ασθενείς στα ίδια τους τα αυτοκίνητα δείχνουν με τον χειρότερο τρόπο την υγειονομική κρίση στην γείτονα χώρα. Σε μια χώρα που απαριθμεί μέχρι στιγμής 960,373 κρούσματα και 41.750 νεκρούς.

Συγκεκριμένα, σε νοσοκομείο της Νάπολη, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, πολίτες με κορονοϊό έλαβαν οξυγόνο στο ίδιο τους το αυτοκίνητο, αφού το νοσοκομείο δεν χωρούσε άλλους ασθενείς. Γρήγορα, έξω από το νοσοκομείο Cotugno, σχηματίστηκε μια μεγάλη ουρά.

Οι γιατροί παρείχαν δεξαμενές οξυγόνου, σε όσους είχαν αναπνευστικές δυσκολίες.

Ένας ασθενής, ο Αντόνιο Αμπενάντε, δήλωσε στο SkyNews, ότι ανησυχούσε πολύ, καθώς δεν μπορούσε να πάρει πληροφορίες για την κατάσταση του πατέρα του.

Η Ελίζα Εσποζίτο, μια άλλη μάρτυρας, δήλωσε ότι ο πατέρας της κόλλησε κορονοϊό, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο για άλλη πάθηση.

Ο Δρ. Φιλίπο Ανέλι, επικεφαλής της εθνικής ένωσης ιατρών στην Ιταλία, προειδοποίησε ότι εάν συνεχιστεί το τρέχον ποσοστό μόλυνσης, ενδέχεται να μην υπάρχουν αρκετοί γιατροί για να καλύψουν την επιδημία.

Μάλιστα, πρόσθεσε, ότι ενώ σε εθνικό επίπεδο η Ιταλία διαθέτει συνολικά 11.000 κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας, δεν υπάρχουν αρκετοί αναισθησιολόγοι για τους περίπου 5.000 ασθενείς.

Μέχρι στιγμής, χρησιμοποιούνται 3.000 ΜΕΘ στην Ιταλία.

(Με πληροφορίες από SkyNewsYahoo)