‘Καμπανάκι” Ρώσων Αξιωματούχων: ”Η Τουρκία δεν θα σταματήσει στο Καραμπάχ”
3 years, 4 months ago
6

Ηεπιτυχία των στρατιωτικών ενεργειών του στρατού του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα ωθήσει την Τουρκία, η οποία ελέγχει τον Αζέρο πρόεδρο, σε περαιτέρω κατακτήσεις, αναφέρουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές.

Ρωσικές πληροφορίες φέρουν την Άγκυρα να στοχεύει αυτήν την φορά στην ρωσική περιοχή της Κριμαίας.

Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός άμυνας των Ρωσόφωνων της Α.Ουκρανίας Ιγκόρ Στέρλοφ, ο οποίος περιέγραψε το νέο σχέδιο για τουρκική επέκταση, μιλώντας σε ρωσικό κανάλι. 

Aυτή την στιγμή επικρατεί ταυτόχρονα αναβρασμός σε πρώην και νυν Ρώσους Αξιωματούχους, καθώς ο Ερντογάν πήρε πάλι αυτό που ήθελε από τον Πούτιν!

Σύμφωνα με τον Στρέλκοφ, οι ενέργειες της Τουρκίας ξεπερνούν τα σύνορα του Ναγκόρνο και της Υπερκαυκασίας, αφού οι επιτυχείς επιθέσεις από τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν δίνουν μεγάλες ευκαιρίες στους Τούρκους να επεκτείνουν τη σφαίρα επιρροής τους και σε άλλες περιοχές, δημιουργώντας απειλές απευθείας στην Ρωσία.

“Η Τουρκία εισέβαλε στον Υπερκαύκασο και δεν θα φύγει από εκεί. Έχοντας κερδίσει την Υπερκαυκασία (χωρίς την παρέμβαση της Ρωσίας), οι Τούρκοι θα θέσουν ως επόμενο στόχο την Κριμαία και δεν το κρύβουν πλέον”, είπε ο πρώην υπουργός άμυνας της κυβέρνησης του Ντονένσκ.

Ο Στρέλκοφ πιστεύει επίσης ότι η Τουρκία δεν θα σταματήσει ούτε στο Ναγκόρνο ούτε και στην Κριμαία, αφού τα σχέδια της είναι να ενώσει όλες τις τουρκόφωνες δημοκρατίες του Καυκάσου.

Βουλευτές από το κόμμα του Ερντογάν υπαινίχθηκαν με ξεκάθαρο τρόπο ότι η Κριμαία πρέπει να είναι τουρκική, ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας διατηρεί αυτή τη ρητορική”, δήλωσε ο Ρώσος πρώην αξιωματούχος.

“Ο Ερντογάν έχει αναφέρει περί “ άδικων συνθηκών βάσει των οποίων η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία από την Ουκρανία”, τόνισε ο ίδιος.

Από αυτή την άποψη, η συμφωνία μεταξύ της Άγκυρας και  Κιέβου σχετικά με την παραγωγή τουρκικών επιθετικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στην Ουκρανία έχει τεράστια σημασία.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Στρέλκοφ, βλέπουμε την αναδυόμενη στρατιωτική συμμαχία μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας, και αυτό δίνει έμφαση στα γεγονότα της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Κριμαία.

Η Μόσχα έχει πέσει σε μια τεράστια τουρκική παγίδα θέλοντας να κρατήσει τους μουσουλμάνους στο εσωτερικό της “ήσυχους”, επιτρέποντας να παραπλανηθεί από δήθεν καθησυχαστικές δηλώσεις  Τούρκων αξιωματούχων , και όχι από τις πράξεις τους.  

pentapostagma.gr