Και δεύτερη πυροβολαρχία S-300 απώλεσε η Αρμενία – Στρατιωτική “τανάλια” επιχειρούν οι Τουρκο-Αζέροι με νέο μέτωπο από Ναχιτσεβάν!
3 years, 4 months ago
6

Ασχημα είναι τα νέα για τους Αρμένιους καθώς φαίνεται ότι απώλεσαν και δεύτερη πυροβολαρχία των S-300 με το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν να δίνει στην δημοσιότητα το σχετικό βίντεο. Drone πλησίασε και έπληξε την πυροβολαρχία των S-300.

Μεγάλες ρωσικές ασκήσεις με εκτοξεύσεις πυραύλων στην Κασπία – Εξελίξεις στο Ναγκόρνο;

Όμως οι δυσάρεστες εξελίξεις για το Γερεβάν δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν αφιχθεί στο Ναχιτσεβάν ώστε να ανοίξει νέο μέτωπο για την Αρμενία και να επιτευχθεί “στρατιωτική τανάλια” με τελικό σκοπό την ένωση του Αζερμπαϊτζάν με το Ναχιτσεβάν. Επιπλέον, οι τουρκο-αζερικές δυνάμεις φέρονται να κατέλαβαν την στρατηγικής σημασίας πόλη Χαντρούτ της ομώνυμης επαρχίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η οποία κατοικείται κατα 100% από Αρμένιους.

H Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχιτσεβάν αποτελεί αποσπασμένο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Έχει έκταση 5.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνορεύει με την Αρμενία, την Τουρκία και με το Ιράν.  Η Τεχεράνη επιβεβαιώνει την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη καθώς μεταφέρει οπλικά συστήματα, άρματα μάχης και στρατιώτες στα σύνορα με το Ναχιτσεβάν, προκειμένου να είναι έτοιμη πριν την γενίκευση της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ρωσικής εφημερίδας «Kommersant», η  Αγκυρα είναι αποφασισμένη να πάει το θέμα μέχρι τέλους στον Καύκασο και να μεγαλώσει την επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν. Εχουν καταγραφεί πτήσεις τουρκικών C-130, A400M ακόμη και  CN-235 μμε τον Διοικητή του τουρκικού ΓΕΣ, Στρατηγό Ümit Dündar και τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Χ.Ακάρ να επιβλέπουν προσωπικά  την επιχείρηση των Τουρκο-Αζερικών δυνάμεων εναντίον του Αρτσάχ.

Οι Αζέροι βομβαρδίζουν αμάχους στο Αρτσάχ – Kommersant: “Ο ίδιος ο Ακάρ έλεγχε τις επιθέσεις των Αζέρων”

Η Αγκυρα μάλιστα ζήτησε ειδική άδεια και από την Γεωργία προκειμένου να υπάρχει διέλευση τουρκικών αεροσκαφών έμφορτα με όπλα προς το Μπακού.

1,3 εκατ. Σύροι τζιχαντιστές έχουν σταλεί συνολικά και έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή  Terter ενώ οι λιβυκές δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή Jabrayil.

Η ρωσική εφημερίδα αναφέρει πως η Αγκυρα έχει στείλει στο Μπακού 18 IFVs, MLRS, 10 ΤΟΜΑ και 34 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων  6 μαχητικών, 8 ελικόπτερα και 20 UAVs.

Τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται στο Ναχιτσεβάν, στο Μπακού στις αεροπορικές βάσεις Gabala, Dollyar  και Yevlakh ενώ 50 στρατιωτικοί σύμβουλοι βρίσκονται και στο Αρχηγείο του 4ου Σώματος.

Αλίεφ:  “Αν δεν φύγουν οι Αρμένιοι θα τους κυνηγήσουμε σαν τα σκυλιά”

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ, σε ομιλία του προς το έθνος του, είπε πως “Αν δεν φύγουν μόνοι τους από τα εδάφη μας οι Αρμένιοι, θα τους κυνηγήσουμε σαν τα σκυλιά” και πρόσθεσε:

“Η κυβέρνηση της Αρμενίας έδειξε τον φασιστικό της στόχο. Η Αρμενία καθημερινά βάλει στις πόλεις μας. Πολίτες μας σκοτώνονται. Περισσότερα από 2 χιλιάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές. H κυβέρνηση της Αρμενίας διαπράττει εγκλήματα πολέμου….

Θα απαντήσουμε στην Αρμενία στο πεδίο της μάχης. Στο πεδίο της μάχης θα πάρουμε την εκδίκηση μας. …Αν δεν φύγουν μόνοι τους από τα εδάφη μας, θα τους κυνηγήσουμε όπως κυνηγάνε τα σκυλιά”.

httpss://youtu.be/N_KWR0iv5Ew

httpss://youtu.be/DBRkKZivIvk

pentapostagma.gr