«Κεραυνός» Ritter για τις βόμβες διασποράς: Για αυτό τις στέλνουν στην Ουκρανία – ΒΙΝΤΕΟ
9 months, 23 days ago
6

«Δεν προσφέρουν απολύτως κανένα πλεονέκτημα»..

Οι ΗΠΑ έκαναν αποδεκτό το άκρως αμφιλεγόμενο αίτημα της Ουκρανίας και θα αποστείλουν βόμβες διασποράς στη χώρα.

Η κίνηση έχει επικριθεί από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς πρόκειται για πυρομαχικά, που απαγορεύονται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η ίδια η Ουάσινγκτον αναγνωρίζει ότι δεν μπορούν να κάνουν «διάκριση» μεταξύ Ουκρανών ή Ρώσων στρατιωτών ή μεταξύ ενόπλων και αμάχων, για αυτό και όπως σημειώνει η απόφαση ήταν δήθεν «δύσκολη».

Μάλιστα αυτό που προκύπτει από τον Αμερικανό στρατιωτικό εμπειρογνώμονα, Scott Ritter, είναι πως οι βόμβες διασποράς δεν δίνουν απολύτως κανένα πλεονέκτημα και άρα απλά θα χρησιμοποιηθούν για να σκοτώσουν κόσμο στα τυφλά!!!

Όπως δήλωσε:

 

«Το “PICM” είναι άχρηστο στα χαρακώματα, οπότε αυτό δεν έχει νόημα. Δεν πρόκειται να βοηθήσει τους Ουκρανούς σε οτιδήποτε.

Είναι ένας τεράστιος εφιάλτης δημοσίων σχέσεων για την κυβέρνηση Μπάιντεν. Βάζει πίσω τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά την ηθική τους θέση και, ως συνήθως αυτό είναι μια πολιτική χειρονομία που έχει σχεδιαστεί για να κατευνάσει το συναίσθημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες φαίνεται να λένε τι κάνουμε για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς;

Με αυτό λέμε: -“Κοιτάξτε τους δίνουμε πυρομαχικά διασποράς”. Δεν βοηθάει τους Ουκρανούς καθόλου. Όλο αυτό θα παρατείνει τον πόλεμο, θα σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους και δεν θα λύσει τίποτα»!

 

 

 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/epa-epa