Κίεβο: «Καταλάβαμε οικισμούς στο νότιο τμήμα του μετώπου – Η αντεπίθεση είναι σε εξέλιξη» Σφοδρές μάχες στην Μπλαγκοντάτνε
11 months, 7 days ago
6

Επανέκαμψαν επιθετικά οι Ουκρανοί, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ίδιοι  καθώς ανακοίνωσαν την ανακατάληψη τριών οικισμών  στην νότια Ουκρανία κατά την επίθεση κατά των ρωσικών θέσεων σε αυτό το τμήμα του μετώπου, για το οποίο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για την διεξαγωγή ορισμένων «επιχειρήσεων αντεπίθεσης».

 

 

Η Μόσχα κάνει λόγο εδώ και ημέρες για «σφοδρές μάχες» στο νότιο μέτωπο της Ουκρανίας, αλλά το Κίεβο σιωπά, αρνούμενο να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για την μεγάλη αντεπίθεση που έχει προαναγγελθεί.

«Οι ένδοξοι στρατιώτες της 68ης ταξιαρχίας Jaeger απελευθέρωσαν την κοινότητα Μπλαγκοντάτνε», ανήγγειλαν οι χερσαίες δυνάμεις της Ουκρανίας ανεβάζοντας βίντεο που δείχνει στρατιώτες με την ουκρανική σημαία στο εσωτερικό κατεστραμμένου κτιρίου.

Το χωριό βρίσκεται στο όριο ανάμεσα στις περιοχές του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια, στην νοτιοανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των δυνάμεων που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, οι Ουκρανοί αιχμαλώτισαν δύο Ρώσους στρατιώτες και ρωσόφωνους αυτονομιστές μαχητές.

 

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν  επίσης τους οικισμούς Neskuchne kai Storozhev, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες. Ν

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές οι μάχες στο Μπλαγκοντάτνε συνεχίζονται και οι Ουκρανοί έχουν σοβαρές απώλειες σε προσωπικό και τεθωρακισμένα οχήματα.

Πολλές αναφορές πάντως κάνουν λόγο ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποκτούν ορμή στον άξονα Ζαπορίζια προς Μελιτόπολη. Αυτό θα ήταν επιχειρησιακά σημαντικό, καθιστώντας δυνατή την κοπή της χερσαίας γέφυρας από την  Κριμαία στο Ντονμπάς. στην Αζοφική Θάλασσα, όπου ίσως είναι και ο τελικός τους στόχος.

 

 

 

 

 

 

 

 

pronews.gr