Κίνα: Οι «φονιάδες» και «καταστροφείς» των αμερικανικών αεροπλανοφόρων
3 years, 7 months ago
6

Σε αποκαλυπτικές δηλώσεις προχώρησε πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας, σχετικά με την εκτόξευση πυραυλικών συστημάτων, που μέχρι στιγμής ήταν αγνώστων στοιχείων και είχε προκαλέσει ανησυχία στις τάξεις του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Μετά από μήνες το Πεκίνο αποφάσισε να ομολογήσει την εκτόξευση δύο εξαιρετικά καταστροφικών πυραύλων, οι οποίοι έχουν χαρακτηρισθεί ως «φονιάδες» και «καταστροφείς» των αμερικανικών αεροπλανοφόρων, αφού έχουν σχεδιαστεί να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτό το σκοπό.

Όπως ανέφερε ο αξιωματικός, οι κινεζικές στρατιωτικές δυνάμεις πράγματι προχώρησαν στην επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλων τύπου DF-26B και DF-21D  τον  περασμένο Αύγουστο,  για να «προειδοποιήσουν» τις ΗΠΑ και να τους στείλουν ένα «μήνυμα» ετοιμότητας.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και η κινεζική εφημερίδα South China Morning Post, αναφέροντας ότι οι δύο αυτοί πύραυλοι έπληξαν έναν κινούμενο στόχο στην περιοχή των νήσων aracel στην Νότια Σινική Θάλασσα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για πυραύλους που οι Κινέζοι έχουν χαρακτηρίσει ως «φονιάδες» των αεροπλανοφόρων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι πύραυλοι «φονιάδες» των αμερικανικών αεροπλανοφόρων

Δύο από τους πυραύλους «δολοφόνος αεροπλανοφόρου» της Κίνας που εκτοξεύτηκαν τον Αύγουστο έπληξαν ένα κινούμενο πλοίο κοντά στα νησιά Paracel στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ανέφερε το Σάββατο η South China Morning Post.

ΚίναΤο περασμένο καλοκαίρι, οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις με έντονη δραστηριότητα τόσο στην περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας όσο και στην ευρύτερη περιοχή του «Ινδο-Ειρηνικού» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, κάτι που η Κίνα αντιλαμβάνεται ως απειλή προς την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντά της.

Οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, μέσω των αεροπλανοφόρων που αναπτύσσουν, έχουν την ικανότητα αλλά και τη δυνατότητα για την προβολή τεράστιας ισχύος στην περιοχή αυτή, με αποτέλεσμα το Πεκίνο, μέσω της εκτόξευσης των πυραύλων DF-26B και DF-21D να στέλνει «μήνυμα» ότι είναι ικανό να χτυπήσει αποτελεσματικά τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα.

pentapostagma.gr