Κως: Πώς σχολιάζουν τα ΜΜΕ της Πολωνίας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη δολοφονία της Αναστάζια Τα σημερινά άρθρα εστιάζουν και στην ταυτότητα του 32χρονου από το Μπαγκλαντέ
11 months, 3 days ago
6

Πρωτοσέλιδο στα πολωνικά μέσα ενημέρωσης εξακολουθεί να είναι η υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Αναστάζια Ρουμπίνσκα.

Η ιστοσελίδα fkat .pl αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Απρόσμενη τροπή πήρε η υπόθεση της δολοφονίας της Αναστάζια στο νησί της Κω εστιάζοντας στην αιφνιδιαστική παραίτηση του Έλληνα διορισμένου δικηγόρου του 32χρονου από το Μπαγκλαντές Ζαφείρη Δρόσου.

Τα σημερινά άρθρα όμως εστιάζουν και στην ταυτότητα του 32χρονου από το Μπαγκλαντές. Τον αναφέρουν με το μικρό του όνομα Salahuddin αναφέροντας ότι βρίσκεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και μπήκε στη χώρα ως παράνομος μετανάστης, συνελήφθη και ακολουθήθηκαν στην πορεία όλες οι τυπικές διαδικασίες.

Την είχε στοχοποιήσει;

Σύμφωνα με τον πολωνικό τύπο ο 32χρονος φαίνεται ότι είχε στοχοποιήσει την άτυχη Αναστάζια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες αναζητούσε δουλειά στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν η κοπέλα.

Τη μοιραία ημέρα φαίνεται ότι βρήκε τρόπο να την παρασύρει στο σπίτι του και η παρουσία του συγκάτοικού του τον οδήγησε στην απόφαση να της πει ψέματα και να την οδηγήσει στο σημείο που εκείνος γνώριζε ότι δεν θα τον δει κανείς.

Όσο δεν ομολογεί τα σενάρια είναι ανοιχτά για το τι έγινε στις 12 Ιουνίου από τη στιγμή που έφυγαν από το σπίτι του.

Οι αρχές έχουν καταλήξει ότι τη βίασε παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να ληφθούν δείγματα από συγκεκριμένα σημεία του σώματός της που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση. Τα δείγματα δεν έχουν ληφθεί λόγω προχωρημένης σήψης του πτώματος αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για το βιασμό της.

Η κηδεία της Αναστάζια

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας βρίσκεται σε ισχυρό σοκ. Πριν από λίγες ώρες ενημερώθηκαν και επίσημα ότι η σορός που βρέθηκε είναι της Αναστάζια. Η μητέρα της είχε δώσει δείγμα dna για την ταυτοποίηση καθώς η κατάσταση που βρέθηκε η 27χρονη δεν επέτρεπε να την αναγνωρίσει από κοντά.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι νεκρή …», ανέφερε η μητέρα της, Ναταλία στους Πολωνούς δημοσιογράφους που θέλει τώρα να παραλάβει τη σορό της κόρης της και να την κηδέψει στην Πολωνία. Κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώ δεν αποκλείεται συγγενείς της να έρθουν στην Ελλάδα για αυτό το σκοπό.

Παράλληλα με τις ελληνικές αρχές την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Αναστάζια ερευνούν και οι Πολωνικές αρχές με τον Εισαγγελέα στην πόλη Βρότσλαβ να έχει καλέσει για καταθέσεις τον πατέρα και τον αδερφό της.

 pronews.gr 

Πολωνοί ιδιωτικοί ερευνητές πάντως υποστηρίζουν μιλώντας σε Πολωνούς δημοσιογράφους ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία που δεν έχουν βρεθεί.