Κροάτης ευρωβουλευτής: «Οι ηγέτες της ΕΕ φοράνε φουστάνια – Μας οδηγούν στην καταστροφή» «Αν επιβάλετε κυρώσεις στην Κίνα δεν θα έχουμε ούτε αυτοκίνητα»
11 months, 7 days ago
6

Ο Κροάτης ευρωβουλευτής, Mislav Kolakusic, προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά της ηγεσίας της ΕΕ την οποία χαρακτήρισε ότι φοράει φουστάνια.

Είπε μάλιστα πως αν η ΕΕ επιβάλει κυρώσεις στην Κίνα που παράγει το 95% του λιθίου παγκοσμίως, τότε αυτομάτως θα σταματήσει η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Αυτό που ήθελε να τονίσει ο Κροάτης ευρωβουλευτής είναι το απλό συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις σε αυτόν που κατέχει τις πρώτες ύλες διότι απλούστατα θα συνεχίσει να τις έχει και να τις χρησιμοποιεί ο ίδιος, αντίθετα με την Δύση που θα μείνει χωρίς αυτές.

Αυτά ειπώθηκαν στο πλαίσιο των σκέψεων να επιβληθούν κυρώσεις και στην Κίνα επειδή το Πεκίνο έχει επιλέξει (το αυτονόητο από την στιγμή που ξέρουν στην Κίνα ότι μετά την Ρωσία είναι η σειρά τους) να είναι με το μέρος της Μόσχας (όπως άλλωστε έκαναν όλες οι χώρες των BRICS).

Στις Βρυξέλλες για κάποιον ακατανόητο λόγο, τώρα συνειδητοποιούν πως η Κίνα μαζί με την Ρωσία θα διαθέτουν πολλαπλάσια ισχύ από το σύνολο της Δύσης διότι κατέχουν ενέργεια, πρώτες ύλες, τεχνολογία, επιστημονικό προσωπικό και στρατιωτική δύναμη.

«Πριν από 3 δεκαετίες, η Ευρώπη ήταν μια παγκόσμια δύναμη και η Κίνα μια σχετικά φτωχή αναπτυσσόμενη χώρα.

Τότε, ηγέτες της Ευρώπης ήταν ισχυροί εθνικοί πολιτικοί ηγέτες!

Σήμερα ηγούνται άντρες που φορούν φορέματα…

Σήμερα, η Κίνα είναι η οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη του πλανήτη και η Ε.Ε είναι εντελώς άγνωστη στον παγκόσμιο χάρτη!

Σήμερα, η Ε.Ε πιέζει για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το 95% του λιθίου, χωρίς το οποίο δεν μπορούν να παραχθούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παράγεται σήμερα στην Κίνα.

Όταν, μετά την Ρωσία, επιβάλουμε κυρώσεις στην Κίνα, θα σταματήσουμε εντελώς την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

Προς τα εκεί οδεύουμε;».

 pronews.gr