Λευκορωσία και Καζακστάν φοβούνται πραξικοπήματα!! Κίνδυνος προληπτικού πυρηνικού πλήγματος
10 months, 9 days ago
6

Συνεχείς εξελίξεις…

Σε ανοικτή επικοινωνία με τους προέδρους Λευκορωσίας και Καζακστάν βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Ο Ρώσος πρόεδρος τηλεφώνησε το πρωί στον Λευκορώσο πρόεδρο”για να τον ενημερώσει για την κατάσταση στη Ρωσία”, μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του Λουκασένκο.

Πρόκειται για την πρώτη επαφή με ξένο ηγέτη που είχε ο Πούτιν από χθες, Παρασκευή, το βράδυ που άρχισε η φερόμενη “ανταρσία” της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος εξεγέρθηκε εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ιεραρχίας.

Ακολούθησε τηλεφωνική επαφή του «Τσαρ Βλαντ» με τον ομόλογό του στο Καζακστάν, η οποία μάλιστα κράτησε και αρκετά λεπτά.

Πρόκειται για δύο γειτονικές με τη Ρωσία χώρες, οι ηγεσίες των οποίων ανοικτά υποστηρίζουν τον Πούτιν στα γεγονότα της Ουκρανίας και όχι μόνο!

Είναι συνεπώς εύλογος ο φόβος για απόπειρες πραξικοπημάτων και σε αυτές τις χώρες.

Παράλληλα, εφόσον η κατάσταση με τη Wagner επιδεινωθεί περισσότερο και δεν επρόκειτο για «στημένο γεγονός», κατά το ρωσικό αμυντικό δόγμα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος πυρηνικού προληπτικού πλήγματος!!!

Εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος στο πρωινό του διάγγελμα δεν αναφέρθηκε μόνο στην “εσωτερική προδοσία” αλλά και για τη Δύση που με όλες της τις δυνάμεις έχει στραφεί κατά της Ρωσίας.

Αυτές τις ώρες οι αξιόπιστες πληροφορίες για το τι πραγματικά συμβαίνει βγαίνουν με το σταγονόμετρο.

Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί αναφορές για “επιχειρήσεις μάχης” στην επαρχία Βορονέζ.

Τα γεγονότα αυτά με τη Wagner και το φερόμενο “πραξικόπημα”, αλλά και τις ανησυχίες των γειτονικών χωρών της Ρωσίας συνδέονται άραγε με τα όσα είχε γράψει προ ημερών το ΕΛ για σχέδιο «πραξικοπήματος στη Λευκορωσία»;;;

Θυμηθείτε:

Ετοιμάζεται χτύπημα κατά Ρωσίας και Λευκορωσίας – Τι αναφέρει δημοσίευμα

Οι εξελίξεις αναμένονται να είναι καταιγιστικές τις επόμενες ώρες…

 

el.gr

(απεμπε-EPAKYRGYZ PRESIDENT PRESS-SERVICE/HANDOUT photo)