Λογαριασμοί ρεύματος με βάση το εισόδημα!!!
10 months, 5 days ago
6

Δύσκολα θα αντέξουν οι περισσότεροι… «Βουλιάζει« στην φτώχεια ο δυτικός κόσμος…

Οι τρεις κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας του Golden State στις ΗΠΑ παρουσίασαν την πρότασή τους για λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας με σταθερό επιτόκιο με βάση το εισόδημα!

Συγκεκριμένα, η Southern California Edison (SCE), η Pacific Gas & Electric (PG&E) και η San Diego Gas & Electric (SDG&E) υπέβαλαν κοινή πρόταση στην Επιτροπή Δημοσίων Υπηρεσιών της πολιτείας την περασμένη εβδομάδα, διευκρινίζοντας πώς θα χρεώνονται οι Καλιφορνέζοι για την χρήση της ενέργειας τους, σε μία ρύθμιση, η οποία πρόκειται να ταξιδέψει σε όλες τις ΗΠΑ και ενδεχομένως και στην Ευρώπη!!!

Η κλιμακωτή πρόταση είναι σύμφωνη με το νομοσχέδιο 205 της Συνέλευσης των Δημοκρατικών  που απαιτεί σταθερούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και απλούστερη δομή!!!

Η SCE είπε ότι θα ωφελήσει περίπου 1,2 εκατομμύρια πελάτες με χαμηλότερο εισόδημα, οι οποίοι, ισχυρίζονται, ότι θα δουν τους λογαριασμούς τους να μειώνονται κατά 16%-21%. Ωστόσο θα αυξηθούν για τους υπολοίπους και κατά συνέπεια θα φτωχοποιηθούν και εκείνοι!!!

«Αυτός ο νόμος είχε σκοπό να μειώσει το ποσό που πληρώνουν οι οικιστικοί πελάτες ανά κιλοβατώρα, αυξάνοντας παράλληλα την διαφάνεια με τους λογαριασμούς», ισχυρίστηκε η Kathleen Dunleavy, εκπρόσωπος της Νότιας Καλιφόρνιας Edison στο KTLA . «Αυτό θα προσφέρει ανακούφιση σε εκατομμύρια πελάτες».

Άλλοι πιστεύουν ότι η σοσιαλιστικού τύπου πρόταση για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος απλώς ωθεί την Καλιφόρνια στην φτωχοποίηση και την από-ανάπτυξη.

«Τι ακολουθεί, μια πρόταση για σούπερ μάρκετ που μπορούν να σας χρεώσουν με βάση το εισόδημά σας για ψωμί και αυγά;», έγραψε ο Daniel Greenfield του περιοδικού FrontPage.

el.gr