Λουκασένκο: Αν πέσει η Ρωσία, ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ
10 months, 24 days ago
6

Διαβάστε τι δήλωσε ο Λευκορώσος ηγέτης

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, με αφορμή τελετή για να παρουσιάσει και να παραδώσει τις επωμίδες Αξιωματικών σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και στο περιθώριο της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην φερόμενη ανταρσία της Wagner στην Ρωσία το περασμένο Σάββατο.

Ο Λευκορώσος ηγέτης δήλωσε ότι ήταν πολύ επώδυνο και οδυνηρό να παρακολουθεί όλα όσα έγιναν στην Ρωσία ενώ πρόσθεσε πως έχει δώσει εντολές για τεθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις σε πλήρη επιφυλακή!

Έπειτα δήλωσε:

«Αν καταρρεύσει η Ρωσία, θα μείνουμε κάτω από τα ερείπια, θα πεθάνουμε όλοι. Η απειλή μιας νέας παγκόσμιας σύγκρουσης δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά όσο είναι σήμερα. Για άλλη μια φορά, προσπαθούν να ανατινάξουν τη χώρα μας, ολόκληρη την περιοχή μας, να αποπροσανατολίσουν τους ανθρώπους».

Προσπαθούν να μας παραπλανήσουν σχετικά με τα πραγματικά σχέδια και τις προθέσεις της Δύσης. Δυστυχώς, τις προσπάθειές μας να επιλύσουμε την κατάσταση μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων, οι Δυτικοί δεν τις πιστεύουν και αυτό κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Σήμερα βλέπουμε ξεκάθαρα ένα νέο κύμα επέκτασης του NATO και μια άνευ προηγουμένου συσσώρευση του προσωπικού των χωρών – μελών της συμμαχίας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των συνόρων μας».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

el.gr