Μακρόν για τις επιθέσεις στη Βιέννη: Δεν το βάζουμε κάτω, δεν παραδινόμαστε
3 years, 5 months ago
6

Αποτροπιασμό προκαλεί η επίθεση στη Βιέννη με τη διεθνή κοινότητα να βρίσκεται σοκαρισμένη απέναντι σε χτύπημα με οσμή τρομοκρατίας. Από τα πρώτα μηνύματα ξένων ηγετών εκείνο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος έστειλε μήνυμα συμπαράστασης.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν, τη Γαλλία ο Μακρόν σπεύδει να δηλώσει τη στήριξή του σε χώρα της Ευρώπης που έγινε, επίσης, αποδέκτης φρικιαστικών εικόνων. Παράλληλα,  στέλνει και πάλι σαφές μήνυμα κατά ακραίαων ισλαμικών φαινομένων.

«Εμείς, οι Γάλλοι, μοιραζόμαστε το σοκ και τη θλίψη των Αυστριακών μετά την επίθεση στη Βιέννη. Μετά τη Γαλλία, ακόμη μια φιλική χώρα δέχεται επίθεση. Αυτή είναι η Ευρώπη μας. Οι εχθροί μας πρέπει να γνωρίζουν με ποιον τα βάζουν. Δεν θα παραδοθούμε», έγραψε σε tweet του ο Γάλλος πρόεδρος.

Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και πολλούς τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Βιέννης.

Στόχος έγινε η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης, ενώ υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς και σε άλλα σημεία.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα kronen Zeitung ο δράστης αυτοκτόνησε ανατινάζοντας ζώνη με εκρηκτικά. Ωστόσο η αστυνομία πιστεύει πως δεν έδρασε μόνος του καθώς επιθέσεις εκδηλώθηκαν και σε άλλα σημεία της πόλης, με τις αρχές να πιστεύουν πως έως και 7 τρομοκράτες είναι διασκορπισμένοι μεσα στην πόλη.

protothema.gr