Μαζικές επιθέσεις στην Ουκρανία: Ρωσικά βομβαρδιστικά και UAV κατέστρεψαν αποθήκες σε Ζαπορίζια, Σούμι, Τσερκάσι
10 months, 2 days ago
6

Ένα μπαράζ επιθέσεων κατά ουκρανικών περιοχών πραγματοποίησαν τη νύχτα οι ρωσικές δυνάμεις, η οποία κατέστρεψε αρκετές στρατιωτικές και υλικοτεχνικές υποδομές του ουκρανικού Στρατού. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ρωσικά UAV, πραγματοποίησαν επιθέσεις στις περιοχές Ζαπορίζια, Σούμι, Τσερκάσι, Κμελνίτσκα, Κιροβοχράντ, Ζιτομίρ και Βινιτσκά, ενώ ορισμένες επιθέσεις σημειώθηκαν από ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22.

 

 

 

 

Μια από τις επιθέσεις που έλαβε χώρα τη νύχτα ήταν αυτή στο Κίεβο, η οποία πραγματοποιήθηκε από UAV. Ωστόσο η συγκεκριμένη επίθεση, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, αποκρούστηκε.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας εντόπισαν και κατέρριψαν όλους τους εναέριους στόχους που προσπάθησαν να επιτεθούν στο Κίεβο τη νύχτα της 24ης προς 25η Ιουλίου, υποστήριξαν οι Ουκρανοί.

«Ο εχθρός επιτέθηκε στο Κίεβο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη χθες το βράδυ. Εκδόθηκε προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής και ήταν σε ισχύ για 3 ώρες. Προηγουμένως, ο εχθρός χρησιμοποίησε ιρανικής κατασκευής πυρομαχικά παραμονής Shahed. Αυτή είναι η έκτη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην πρωτεύουσα αυτόν τον μήνα. Όλοι οι εναέριοι στόχοι εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν κατά την προσέγγιση του Κιέβου από τις δυνάμεις αεράμυνας», έγραψε στο Telegram ο Serhii Popko, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Κιέβου.

Όσον αφορά την περιοχή Σούμι, εκεί οι Ρώσοι κατέστρεψαν χθες την μεγαλύτερη αποθήκη πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

 

Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί έβαλαν ξανά στο στόχαστρο την Κριμαία, με τη ρωσική αεράμυνα να αποκρούει επίθεση από 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας.

Παρ’ όλα αυτά, οι Ουκρανοί κατάφεραν να πλήξουν μια αποθήκη πυρομαχικών και μια βάση επισκευών με πυραύλους Storm Shadow.

 pronews.gr