Μαζικό ρωσικό νυχτερινό χτύπημα με πυραύλους και drone – Β.Ζελένσκι: «Να μας βοηθήσει η Δύση να τα αντιμετωπίζουμε» Αναφορές για εκτόξευση 36 kalibr και Geran-2
1 month, 4 days ago
6

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ένα μήνυμα τρόμου δήλωσε ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει πλήγματα επί των ουκρανικών υποδομών σε πολύ ευρεία κλίμακα σήμερα στο βραδυνό του μήνυμα.

Σε μια προσπάθεια να “αντίστασης” πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις ήδη πολύ καλές του επιδόσεις στην κατάρριψη των ρωσικών πυραύλων και drones με… την βοήθεια των συμμάχων της Ουκρανίας.

«Η γεωγραφική κλίμακα αυτών των τελευταίων μαζικών πληγμάτων είναι πολύ ευρεία», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά το βραδινό του βιντεομήνυμα, διευκρινίζοντας ότι έχουν πληγεί περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και της νότιας Ουκρανίας.

 

 «Φυσικά δεν έχουμε τις τεχνικές δυνατότητες να καταρρίπτουμε το 100% των ρωσικών πυραύλων και drones. Είμαι βέβαιος ότι, σταδιακά, θα το καταφέρουμε, με την βοήθεια των συμμάχων μας. Ηδη τώρα, καταρρίπτουμε την πλειονότητα των πυραύλων cruise, την πλειονότητα των drones».

Κρίσιμης σημασίες υποδομές σε όλη την Ουκρανία δέχθηκαν και πάλι σήμερα Σάββατο σφυροκόπημα, με αρκετές περιοχές να αναφέρουν πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Άλλες πληροφορίες μιλούν για 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους που είναι προσωρινά χωρίς ρεύμα.

Αξιωματούχοι της Ουκρανίας μιλούν για μια «μαζική επίθεση» κατά τη διάρκεια της νύχτας με περίπου 36 πυραύλους και drones οι περισσότεροι από τους οποίους αναχαιτίστηκαν (όπως δήλωσαν), αλλά ορισμένοι βρήκαν τους στόχους του

pronews.gr