Μεντβέντεφ: Να εξεταστεί ταυτόχρονη επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις της Αν. Ευρώπης
9 months, 23 days ago
6

Καταστροφικές οι πυρηνικές συνέπειες στη «γειτονιά» μας αν γίνει κάτι τέτοιο.

Η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ανατολική Ευρώπη εάν επιβεβαιωθεί μια απόπειρα επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό του Σμολένσκ με πυραύλους του ΝΑΤΟ, δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Εάν επιβεβαιωθεί μια απόπειρα επίθεσης στο πυρηνικό σταθμό του Smolensk (Desnogorsk) με πυραύλους του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να εξεταστεί ένα σενάριο ταυτόχρονης επίθεσης της Ρωσίας στο NPP της Νότιας Ουκρανίας, στο Rovno NPP και στο Khmelnitsky NPP και σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ανατολική Ευρώπη. Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να ντραπούμε», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις σε διάφορα κανάλια Telegram νωρίτερα την Κυριακή, ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν επίθεση με πυραύλους στον πυρηνικό σταθμό του Σμολένσκ.

 

Το πυρηνικό εργοστάσιο, θυγατρική της εταιρείας πυρηνικής μηχανικής Rosenergoatom, βρίσκεται τρία χιλιόμετρα από την πόλη Ντεσνογκόρσκ στην περιφέρεια Σμολένσκ και περίπου 150 χιλιόμετρα από την πόλη Σμολένσκ, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Ο πυρηνικός σταθμός ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram ότι οι δύο μονάδες ισχύος του λειτουργούν κανονικά, ενώ η τρίτη μονάδα βρίσκεται υπό προγραμματισμένες επισκευές.

Η είδηση αυτή έρχεται εν μέσω ανησυχιών από τους Ρώσους ότι ετοιμάζεται μεγάλης έκτασης προβοκάτσια κατά τη διάρκεια της Νατοϊκής Συνόδου Κορυφής στο Βίλνιους.

 

(απεμπε-EPA-Sputnik pool photo)

el.gr