Μόσχα: «Είμαστε στην άκρη της αβύσσου, στα πρόθυρα απευθείας σύγκρουσης με τις ΗΠΑ»
1 year, 22 days ago
6

Παγκόσμια προειδοποίηση…

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον βρίσκονται στο χείλος μιας ανοιχτής ένοπλης σύγκρουσης, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Εργαζόμαστε για να εμποδίσουμε το να πέσουν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ να πέσουν στην άβυσσο μιας ανοιχτής ένοπλης σύγκρουσης, είμαστε ήδη στα πρόθυρα, στην άκρη αυτής της αβύσσου», είπε ο Ριάμπκοφ το βράδυ της Πέμπτης σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Pervy.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ διατηρούν επαφές και το πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης, ότι η Ουάσιγκτον αψηφά όλα όσα η Μόσχα λέει ως «παραπληροφόρηση», είπε.

Ο διπλωμάτης πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «έχουν πάρει από καιρό ένα άμεσο μέρος στην ουκρανική σύγκρουση, διεξάγοντας έναν ανοιχτό υβριδικό πόλεμο».

«Η Ουκρανία είναι μόνο ένα εργαλείο στα χέρια τους… Στόχος τους είναι να καταστρέψουν μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη Ρωσία ως διεθνή παράγοντα, μπαίνουν όλο και περισσότερο στον πειρασμό να παίξουν με την ιδέα του διαμελισμού της Ρωσίας… Αυτό είναι μια άμεση καταπάτηση στα θεμέλια του κρατικού μας συστήματος», τόνισε.

«Βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ στοιχηματίζουν σε περαιτέρω κλιμάκωση και τις προειδοποιούμε για αυτό… Τους υπενθυμίζουμε ότι οι κίνδυνοι έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες», επισήμανε.

«Η Ρωσία, είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να υπερασπιστεί την ασφάλεια και την ηγεσία της», κατέληξε.

 

 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

el.gr