Νομιμοποιεί την εισβολή η Μόσχα: Στο Μπακού ο ελέγχος της πόλης Σούσα
3 years, 4 months ago
6

Tραγική είναι η συμφωνία για την Αρμενία. Ήδη στη δημοσιότητα έχουν βγει οι πρώτοι χάρτες, που δείχνουν πλέον πως οι Αζέροι θα ελέγχουν σχεδόν πλήρως το Αρτσάχ. Πλέον οι Αρμένιοι μόνο την πρωτεύουσα και λίγες περιοχές γύρω από αυτήν!

Δείτε τους χάρτες:

  

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις δεν θα είναι υπεύθυνες για την πόλη Σούσα που ελέγχεται από το Αζερμπαϊτζάν και βρίσκεται στον διάδρομο προς το Σταπανακέρτ, ενώ οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν για την κατασκευή εναλλακτικής οδού που θα συνδέει την Αρμενία και την πρωτεύουσα της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας μέσα στην επόμενη τριετία. 

Δηλαδή με λίγα λόγια οι Ρώσοι τα δίνουν όλα στους Αζέρουw και νομιμοποιούν την εισβολή! 

ΥΠΕΞ Ρωσίας: H Mόσχα επιμένει σε έρευνα σχετικά με την πτώση ρωσικού ελικοπτέρου από Αζέρους

 

«Ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν ζήτησε και πάλι συγγνώμη από τη Ρωσία για αυτό το τραγικό συμβάν. Η Μόσχα τόνισε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης έρευνα το συντομότερο δυνατό» δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Κόμματα της αρμενικής αντιπολίτευσης σχεδιάζουν διαδήλωση στο Ερεβάν την Τετάρτη

 

Τα αντιπολιτευόμενα κόμματα χαρακτήρισαν την ειρηνευτική συμφωνία ως «την πιο ντροπιαστική σελίδα στην ιστορία μας».

Μόσχα: Η ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων της Ρωσίας στο Καραμπάχ συζητιέται εδώ και ένα μήνα

 

«Η εμπλοκή παρατηρητών και ειρηνευτικών δυνάμεων συζητήθηκε ήδη πριν ένα μήνα σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων στις διαπραγματεύσεις των διπλωματών […] Αυτό το θέμα ήταν ήδη στην ημερήσια διάταξη. Όπως καταλαβαίνετε, τέτοιες αποφάσεις μελετώνται διεξοδικά, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν μιλάμε ούτε για δύο πλευρές, αλλά για τρεις πλευρές, τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές και τη Ρωσία» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Ζαχάροβα: H ανάπτυξη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης γίνεται με βάση το διεθνές δίκαιο

 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι η ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ πραγματοποιείται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, σημειώνοντας ότι Μπακού και Ερεβάν έχουν δώσει την έγκρισή τους για μια τέτοια εξέλιξη.

Συλλογή υπογραφών της αρμενικής αντιπολίτευσης για απόσυρση από τη συμφωνία εκεχειρίας

 

Η αντιπολίτευση της Αρμενίας ξεκίνησε συλλογή υπογραφών με στόχο τη σύγκληση του κοινοβουλίου για την απόσυρση του Ερεβάν από την νέα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

pentapostagma.gr