Νότιγχαμ: Με καταγωγή από την Αφρική ο 31χρονος που συνελήφθη για τριπλή δολοφονία – Θρήνος για τους δύο 19χρονους
11 months, 5 days ago
6

«Μουδιασμένη» παραμένει η Βρετανία από την δολοφονία τριών ανθρώπων – δύο 19χρονων και ενός 54χρονου – στο Νότιγχαμ από έναν 31χρονο ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι Βρετανοί αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ο 31χρονος πρώτα μαχαίρωσε τους δύο 19χρονους που επέστρεφαν από διασκέδαση και λίγη ώρα αργότερα σκότωσε τον 54χρονο για να του πάρει το βαν με το οποίο προσπάθησε να πατήσει άλλους τρεις ανθρώπους.

Από τους τρεις τραυματίες ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι άλλοι δύο υπέστησαν ελαφρύτερα τραύματα.

Με καταγωγή από χώρα της δυτικής Αφρικής ο 31χρονος

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο 31χρονος που συνελήφθη για τις δολοφονίες έχει καταγωγή από χώρα της δυτικής Αφρικής, ζούσε νόμιμα στη Βρετανία από τα εφηβικά του χρόνια και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έρευνα απομακρύνεται από το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και εστιάζει στην ψυχολογική κατάσταση του 31χρονου.

Ο άνδρας δεν φαίνεται να έχει, επίσης, εγκληματικό παρελθόν αν και ήταν «γνωστός» στις βρετανικές αρχές.

Όπως μεταδίδουν οι Times στον 31χρονο, ο οποίος είχε μαλλιά ράστα, είχε δοθεί άσυλο ως έφηβος με εκπρόσωπο της αστυνομίας να δηλώνει ότι δεν αναζητείται άλλο πρόσωπο για όσα συνέβησαν στο Νότιγχαμ.

Θρήνος για τους δύο 19χρονους

Η δολοφονική επίθεση του 31χρονου ξεκίνησε περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Βρετανίας) όταν συνάντησε στον δρόμο την ανερχόμενη σταρ στο χόκεϊ, Γκρέις Κούμαρ, και τον αθλητή του ράγκμπι Μπάρναμπι Γουέμπερ.

H Γκρέις Κούμαρ
notigxam-thima4
notigxam-thima5
notigxam-thima6

Ο Μπάρναμπι Γουέμπερ

notigxam-thima1
notigxam-thima2
notigxam-thima3

Σύμφωνα με την Daily Mail οι δύο νέοι δέχθηκαν την επίθεση ενώ βρίσκονταν σε απόσταση πέντε λεπτών από το σπίτι τους στο οποίο επέστρεφαν από διασκέδαση.

«Οι γονείς του Μπάρναμπι είναι διαλυμένοι» δήλωσαν ο παππούς και η γιαγιά του 19χρονου αθλητή με τους γονείς του να μην μπορούν να κάνουν κάποια δήλωση.