Ο Μπόρατ εξόργισε τους Μουσουλμάνους της Γαλλίας – Δείτε γιατί
3 years, 5 months ago
6

Την οργή των Μουσουλμάνων της Γαλλίας προκάλεσε ο «Μπόρατ», ο κινηματογραφικός χαρακτήρας που υποδύεται ο ηθοποιός Σάσα Μπάρον Κοέν, ο οποίος προκάλεσε αντιδράσεις και στις ΗΠΑ λίγο πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο λόγος ήταν μια αφίσα που εντόπισαν σε λεωφορεία στο Παρίσι και στην οποία ο Μπόρατ εμφανίζεται με το χαρακτηριστικό μαγιό του αλλά και με ένα δαχτυλίδι στο οποίο ήταν χαραγμένη η λέξη «Αλλάχ» στα Αραβικά.

Όπως υποστηρίζουν οι Γάλλοι μουσουλμάνοι η αφίσα αυτή προσβάλει το Ισλάμ.

borat-afisa2
borat-afisa3

Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και αρκετοί οδηγοί λεωφορείων που ζήτησαν από τους υπευθύνους να απομακρυνθεί η επίμαχη αφίσα.

Ένας οδηγός απείλησε, μάλιστα, να σκίσει την αφίσα χαρακτηρίζοντας αδιανόητο ότι δόθηκε το «πράσινο φως» να μπει η εικόνα αυτή στα λεωφορεία στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την Le Parisien η εταιρεία RATP που διαχειρίζεται το βασικό δίκτυο στο Παρίσι απάντησε ότι «σε καμία περίπτωση» δεν πρόκειται να κατεβάσει την αφίσα.

Αντίθετα η εταιρεία TICE που χειρίζεται λεωφορεία που κινούνται σε γειτονιές με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο αποφάσισε να αφαιρέσει την αφίσα, όπως γράφουν οι The Times.

protothema.gr