Ο Λευκός Οίκος στο έλεος του κορωνοϊού: Σε καραντίνα περισσότεροι από 130 πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας!
3 years, 7 months ago
6

Το νέο «ξέσπασμα» αποδίδεται στο πλήθος των προεκλογικών συγκεντρώσεων του Τραμπ

Νέο ξέσπασμα μολύνσεων από το νέο κορωνοϊό εντοπίζεται στις τάξεις του Λευκού Οίκου, με περισσότερους από 130 πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ να τίθενται «εκτός μάχης».

Πρόκειται για πράκτορες που έχουν επιφορτιστεί με την προστασία του προεδρικού οργανισμού ή του ίδιου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα είτε επειδή βγήκαν θετικοί στον ιό οι ίδιοι ή γιατί έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον μολυσμένο συνάδελφό τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post.

Το νέο «ξέσπασμα» έχει συνδεθεί με το πλήθος των προεκλογικών συγκεντρώσεων που πραγματοποίησε ο Τραμπ τις εβδομάδες πριν από την 3η Νοεμβρίου και καθιστά ανενεργό περίπου το 10% της βασικής ομάδας ασφαλείας του οργανισμού.

Σημειώνεται πως και ο σύμβουλος του Τραμπ, Ντέιβιντ Μπόσι, ο οποίος μόλις είχε χαρακτηριστεί ως επικεφαλής της νομικής μάχης του προέδρου για την υπόθεση της εκλογικής ψηφοφορίας, διαγνώστηκε επίσης θετικός στον ιό, παρουσιάζοντας συμπτώματα της λοίμωξης, ενώ, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, θετικοί στην ασθένεια είναι και άλλοι οκτώ υπάλληλοι στην Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων.

Ένας πρώην ανώτερος επόπτης της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ είπε στην Post για το θέμα: «Το να έχεις εκτός μάχης περισσότερους από 100 αξιωματικούς είναι αρκετά προβληματικό και δεν αποτελεί καλό σημάδι για την ασφάλεια του Λευκού Οίκου».

newsbreak.gr