Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι έκανε «φανταστική» δουλειά στην διαχείριση του κοροναϊού
3 years, 8 months ago
6

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη την Πέμπτη σε ραδιοφωνικό σταθμό του Κλίβελαντ παραιτήθηκε από την ευθύνη για την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας κοροναϊού, αντίθετα κατηγόρησε την Κίνα και τους κυβερνήτες σε ολόκληρη τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης περίπου 40 λεπτών στο “Geraldo in Cleveland” που φιλοξένησε ο Geraldo Rivera στο WTAM, ο Trump αξιολόγησε τη δουλειά που έκανε ως “φανταστική”, λέγοντας ότι αν επανεκλεγεί, τα πράγματα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό πολύ γρήγορα.

Ο Τραμπ δεν ανέφερε εάν θα έκανε κάτι διαφορετικό, αλλά είπε ότι «οι κυβερνήτες διαχειρίζονται τα κράτη τους», κατηγόρησε την Κίνα για τον κορονοιό που άφησε τον ιό να ξεφύγει από τα σύνορά του και αξιολόγησε την απόδοσή του ως «φανταστική».

«Δεν έπρεπε να έχουμε χάσει έναν άνθρωπο. Αυτό έπρεπε να είχε σταματήσει στην Κίνα », δήλωσε ο Τραμπ.

Η χώρα στο σύνολό της πλησιάζει τα 5 εκατομμύρια κρούσματα. Περισσότεροι από 159.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από επιπλοκές του κοροναϊού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 20% των αναφερόμενων θανάτων παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ο Τραμπ είπε ότι άλλες χώρες ψεύδονταν για τους αριθμούς των θυμάτων τους.

«Βλέπουμε τι συμβαίνει μέσω δορυφόρου», είπε ο Τραμπ. “Δεν αναφέρουν τα πραγματικά κρούσματα.”

Ο Τραμπ είπε ότι αναμένει ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν γρήγορα έως τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας κυκλοφορίας ενός νέου εμβολίου. Ο Τραμπ είπε ότι δεν πιέζει να βγεί ένα εμβόλιο για να βοηθήσει τις προοπτικές επανεκλογής του.

Πηγή: newsone.gr