Ο Τραμπ απογοητευμένος: «Κανείς δεν με συμπαθεί»
3 years, 8 months ago
6

«Κανείς δεν με συμπαθεί» – “Μπορεί να είναι μόνο η προσωπικότητά μου”, είπε ο Τραμπ, “αυτό είναι όλο.”

Σε μια εβδομάδα που είδε την πανδημία να σπάει το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ και τα νέα για την οικονομία να μην είναι καλά, ο ίδιος επέλεξε να διατηρήσει την άκαμπτη στάση του και την πολιτική του σε θέματα υγείας και οικονομίας.

Ακόμα και οι πιο ένθερμοι Ρεπουμπλικανικοί σύμμαχοί του, απέρριψαν κατηγορηματικά την πρότασή του να καθυστερήσει η ψηφοφορία του Νοεμβρίου. Κάποιοι θεώρησαν την πρόταση του Προέδρου για αναβολή των εκλογών μια προσπαθεια να υπονομεύσει τις εκλογές ωστε να κερδίσει χρόνο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια καλών εξελίξεων στο θέμα του εμβολίου για τον κορονοιό.

Οι δημοσκοπήσεις των δείχνουν 10 μονάδες πίσω απο τον εκλογικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν.

Η πολιτική ηγεσία του έθνους, συμπεριλαμβανομένων τριών από τους τέσσερις ζωντανούς προκάτοχους του Τραμπ, συγκεντρώθηκε χωρίς αυτόν στην Ατλάντα για να τιμήσουν τον αείμνηστο εκπρόσωπο Τζον Λιούις, καθιστώντας την απουσία του προέδρου της συνεδρίασης εμφανή αν και δεν προκαλεσε έκπληξη μιας και έχει γίνει το ίδιο στο παρελθόν αρκετές φορές.

Σε ακρόαση κλειστής πόρτας την Παρασκευή, αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών που εργάζονται στη διοίκηση του Trump απέρριψαν την πιθανότητα παρεμβάσεων μαζικής παραγωγής ψευδών ειδήσεων στις εκλογές του Νοεμβρίου – ισχυρισμός που ο Τραμπ φάνηκε να κάνει ταυτόχρονα από την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.

Και η συντονισμένη προσπάθεια του Τραμπ να εκχωρήσει το δικαίωμα ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου αυξάνει τις ανησυχίες μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι ανησυχούν ότι η απαίτηση του Προέδρου για προσωπική ψηφοφορία θα χρησιμεύσει κυρίως για να μειώσει τη συμμετοχή μεταξύ των υποστηρικτών του.

Η αντιμετώπιση του κορονοιού, το εμβόλιο αλλά και η διαχείριση της οικονομικής κρίσης θα παίξουν βασικό ρόλο για το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.