Ο Β.Πούτιν στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Χερσώνα! – Προειδοποίηση χρήσης πυρηνικών αν διαρρηχθεί το μέτωπο προς Κριμαία
10 months, 15 days ago
6

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν επισκέφτηκε σήμερα τα αρχηγεία των στρατιωτικών συγκροτημάτων «Ντνίπερ» και «Βοστόκ» στην περιφέρεια της Χερσώνας σε μία ύψιστης σημασίας συμβολική επίσκεψη καθώς η περιοχή αυτή θεωρείται ως η μόνη πιθανή για να μπορέσουν οι Ουκρανοί να κάνουν μία… αντεπίθεση που να έχει κάποιες πιθανότητες επιτυχίας με σκοπό να απειλήσουν την Κριμαία.

Μόνο που αν απειληθεί η Κριμαία, τότε η Ρωσία θα κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, που ήδη έχει μεταφέρει στην Λευκορωσία για να είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Ο Ρώσος πρόεδρος με την επίσκεψή του αυτή ήθελε να δηλώσει πως, όπως η Μαριούπολη έτσι και η Χερσώνα είναι ρωσικό έδαφος.

Ήθελε επίσης να ανυψώσει το ηθικό των στρατιωτικών δυνάμεων, παρασημοφορώντας στρατιώτες, αξιωματικούς και διοικητές.

Με την παρουσία του εκεί, τόνισε την σημασία του μετώπου της Χερσώνας και ότι οι Ρώσοι όχι μόνο θα υπερασπιστούν το συγκεκριμένο μέτωπο αλλά και ότι θεωρούν και την ομώνυμη πόλη της Χερσώνας ρωσική και άρα είναι στα ρωσικά σχέδια η ανακατάληψη της όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

 

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Μπάκχμουτ-Αρτέμοβσκ και συνολικά στο Ντόνμπας αλλά πλέον η μεγάλη μάχη θα δοθεί σε Ζαπορίζια και Χερσώνα για την Κριμαία που σημαίνει πως αν απειληθεί η ρωσική χερσόνησος τότε οι Ρώσοι θα κάνουν χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Οι Ουκρανοί αν τελικώς μπορούν να πραγματοποιήσουν κάποια μεγάλη αντεπίθεση, αυτή σίγουρα δεν θα μπορεί να γίνει στο Ντόνμπας όπου οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει πολυεπίπεδες γραμμές άμυνας (με κύριες, συμπληρωματικές και εναλλακτικές θέσεις) και έχουν «φορτώσει» το μέτωπο με επαρκές στρατιωτικό προσωπικό κυρίως λόγω της Wagner, η οποία έχει παίξει καίριο ρόλο στις μάχες του Μπάκχμουτ.

Η χρήση τους θα γίνει με σκοπό να «νεκρώσουν» τα ουκρανικά κέντρα ανεφοδιασμού. Όσα δυτικά όπλα δεν καταστραφούν θα μολυνθούν σε τέτοιο βαθμό που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Αν πρόκειται να ψηφίσετε το κόμμα «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη και απαγορευθεί η συμμετοχή του στις εκλογές, θα ψηφίζατε ΣΥΡΙΖΑ για να «τιμωρήσετε» την κυβέρνηση;

Με λίγα λόγια οι Ρώσοι θα προχωρήσουν σε απαγόρευση περιοχής με ρίψη βλήματος (που θα έχει πυρηνική γόμωση) εάν δουν πως δεν μπορούν να κρατήσουν την ανατολική όχθη του Δνείπερου.

Χρειάζονται τουλάχιστον 150.000 στρατιώτες, όταν συνολικά η Ρωσία στην Ουκρανία δείχνει να μην χρησιμοποιεί πάνω από 350.000 άνδρες, μέρος των οποίων αποτελούν και οι εθελοντές της Wagner.

Οι Ρώσοι δεν σχεδιάζουν χρήση πυρηνικών όπλων σε Χερσώνα και Ζαπορίζια διότι τις θεωρούν ότι ανήκουν στην ρωσική επικράτεια αφού βρίσκονται μέσα στα εδάφη τα οποία έχουν ενσωματώσει επισήμως.

Ούτε θέλουν οι περιοχές που θα χτυπηθούν να «νεκρώσουν» για… αιώνες, συνεπώς η χρήση των πυρηνικών όπλων θα είναι περιορισμένη και θα αφορά μικρής ισχύος πυρηνικά πλήγματα.

Τα τακτικά πυρηνικά όπλα χρησιμοποιούνται για την καταστροφή στρατιωτικών δυνάμεων και για μεγάλων αποθηκευτικών χώρων οπλικών συστημάτων.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν πως οι Ρώσοι διαθέτουν περίπου 2.000 τακτικά πυρηνικά όπλα τα οποία χωρίζονται σε βόμβες που μπορούν να μεταφερθούν από ρωσικά μαχητικά, σε κεφαλές για μικρου βεληνεκούς πυραύλους και σε βλήματα πυροβολικού.

Τα τακτικά πυρηνικά όπλα βρίσκονται αποθηκευμένα σε συγκεκριμένες αποθήκες στο ρωσικό έδαφος.

 pronews.gr

Η σημερινή επίσκεψη του Β.Πούτιν, δείχνει πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάρει εντολή να κρατήσουν την Χερσώνα «by any means necessary».