Ουκρανική επίθεση: Κάηκαν τα πρώτα Leopard 2A6 – Tέσσερα τα κατεστραμμένα Bradley – Οι απώλειες των Ουκρανών σε αριθμούς Οι Ουκρανοί έριξαν και τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard-2A4 στη μάχη, χωρίς ωστόσο επιτυχία
10 months, 16 days ago
6

Βίντεο και φωτογραφίες από  κατεστραμμένα Leopard 2A6 και Bradley έδωσαν οι Ρώσοι στη δημοσιότητα αποτέλεσμα των ρωσικών πυρών στην επίθεση που πραγματοποίησαν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Ορίκχιβ της Ζαπορίζια κατά τις νυχτερινές ώρες.

Εκτός από τις απώλειες που υπέστησαν τα Leopard-2A4 (τρία εκ των οποίων καταστράφηκαν  ολοκληρωτικά) τώρα ήρθε η σειρά και των πλέον σύγχρονων Leopard 2A6 να πέσουν θύματα των ρωσικών Α/Τ όπλων.

Περίπου 100 ουκρανικά άρματα συμμετείχαν στην επίθεση και απωλέσθησαν περίπου 30 μεταξύ των οποίων 3 LEO2A4 που δέχθηκαν πλήγματα στον πύργο (το ένα μετωπικό και τα άλλα δύο στα πλάγια) ένα τουλάχιστον Leopard 2A6 και ένα ακόμη πιθανά και τέσσερα M2A2 Bradley ODS-SA.

 

Όπως αναφέρεται οι απώλειες των Ουκρανών ανέρχονται σε:

5 x Leopard 2A6/A4

6 x Bradley IFVs

– 3 x MaxxPro MRAPs

– 1 x YPR-765 APC

– 1 x T-72M1

– 1 x BMR-2

– 1 x VAB

Από τις 4 Ιουνίου που ξεκίνησαν οι πρώτες αντεπιθέσεις έως και τις 9 Ιουνίου υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 5.600 Ουκρανοί…και καταστραφεί σχεδόν 1.000 οπλικά συστήματα όλων των τύπων.

Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν μαζικά και κατά κύματα τα όπλα τους, κάτι που τους επίφερε δραματικές απώλειες.

 

 

Οι Ουκρανοί έχουν χάσει σχεδόν 1.000 οπλικά συστήματα παντός τύπου μέσα σε 5 ημέρες ενώ τα Leopard 2A4 καταλήγουν παλιοσίδερα.

 

Περίπου 100 ουκρανικά άρματα συμμετείχαν στην επίθεση και απωλέστηκαν περίπου 30 μεταξύ των οποίων 3 LEO2A4 που δέχθηκαν πλήγματα στον πύργο (το ένα μετωπικό και τα άλλα δύο στα πλάγια) με αποτέλεσμα να ανατιναχθούν τα πυρομαχικά τους και να σκοτωθεί το πλήρωμά τους.

 

Μόνο στις 7 Ιουνίου, ο ουκρανικός στρατός έχασε 945 άνδρες, 33 άρματα μάχης, 28 οχήματα μάχης πεζικού, 38 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία μηχανοκίνητα συστήματα πυροβολικού Krab και άλλο οπλισμό, σύμφωνα με όσα είπε ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού.

 

Από εκεί και πέρα η Ουκρανία αναδιατάσσει περισσότερους από 30.000 στρατιώτες στην περιοχή Ζαποριζια από την Χερσώνα, όπου οι δυνάμεις της έχουν περάσει σε θέσεις άμυνας, δήλωσε την Παρασκευή (9/6/2023) ο Vladimir Rogov, ηγέτης του κινήματος We Are Together with Russia.

«Σήμερα ανασυγκροτούν δυνάμεις. Αρχικά αναφέρθηκαν περίπου 10.000 άνδρες. Τώρα, σύμφωνα με τα τελευταία επιβεβαιωμένα στοιχεία, τουλάχιστον 30.000 μεταφέρονται στην περιοχή Ζαπορίζια από την Χερσώνα. Αυτή η κίνηση ακολουθεί την καταστροφή του φράγματος του υδροηλεκτρικού σταθμού Κακχόβα. Η μετάβαση του ουκρανικού στρατού σε μια ολοκληρωμένη αμυντική στρατηγική επιβεβαιώνεται μέσω οπτικού ελέγχου», δήλωσε ο Rogov στον ραδιοφωνικό σταθμό Komsomolskaya Pravda.

 pronews.gr

Νωρίτερα, είπε στο TASS ότι ο ουκρανικός στρατός μετέφερε περίπου 10.000 στρατιώτες από την Χερσώνα.