Ουκρανικό μέτωπο: Τέλος ο «στρατηγός-όλεθρος» Σ.Σουροβίκιν! – Ο Β.Πούτιν τον «αποκεφάλισε» λόγω ανταρσίας της Wagner – Ανέλαβε ο Μ.Τεπλίνσκι Ανεξάρτητη η διοίκηση του ουκρανικού μετώπου
9 months, 24 days ago
6

Ο Σεργκέι Βλαντιμίροβιτς Σουροβίκιν, διοικητής του ουκρανικού μετώπου, (επονομαζόμενος και «στρατηγός-όλεθρος» λόγω της καριέρας του στην Συρία) «αποκεφαλίστηκε» από την θέση που κατείχε μέχρι και σήμερα (έστω τυπικά γιατί ουσιαστικά η καριέρα του τελείωσε όταν ξέσπασε η ανταρσία της Wagner), με απόφαση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν.

Την θέση του ανέλαβε ο διοικητής των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, στρατηγός Μιχαήλ Τεπλίνσκι.

Η τύχη του Σεργκέι Βλαντιμίροβιτς Σουροβίκιν, δεν είναι γνωστή.

Είχε προσαχθεί από την ρωσική Αστυνομία για ανάκριση μετά την ανταρσία της Wagner ως ύποπτος για συμμετοχή σε αυτήν, αλλά μετά δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη του.

Με καταγωγή από την περιοχή του Ντόνετσκ, ο Μιχαήλ Τεπλίνσκι θεωρείται ένας από τους πιο ικανούς Ρώσους στρατιωτικούς ηγέτες.

Ο Μ.Τεπλίνσκι από την αρχή χαρακτήρισε την εξέγερση του Γιεβγκένι Πριγκόζιν «προδοτική» και κάλεσε τους μαχητές του Wagner που δεν τον υποστήριξαν να πάει να υπηρετήσει στις ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις.

Τα έγγραφα που προέρχονται από ρωσικό ερευνητικό κέντρο Dossier Center, απέδειξαν ότι ο στρατηγός Σουροβίκιν είχε προσωπικό αριθμό μητρώου στη μισθοφορική οργάνωση.

Ο Σεργκέι Σουροβίκιν περιλαμβάνεται στον κατάλογο μαζί με τουλάχιστον 30 άλλους ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι, σύμφωνα με το Dossier Center, είναι επίσης VIP μέλη της Wagner.

 pronews.gr

Δεν είναι σαφές τι συνεπάγεται η ιδιότητα του μέλους VIP της Wagner, συμπεριλαμβανομένου του αν υπάρχει οικονομικό όφελος.