Παρέμβαση Κίνας για τον πόλεμο: «Κατάπαυση πυρός και η Ρωσία κρατά όσα εδάφη κατέκτησε» – Η αντίδραση της Ευρώπης Η πρόταση του Πεκίνου για να μπει τέλος στο αιματοκύλισμα
10 months, 25 days ago
6

Στην Ευρώπη βρίσκεται ο Κινέζος απεσταλμένος που στάλθηκε για να προωθήσει το ειρηνευτικό σχέδιο του Πεκίνου για την Ουκρανία, ο οποίος απέστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Κατάπαυση πυρός τώρα και η Ρωσία κρατά τα εδάφη που κέρδισε. 

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, ο Κινέζος διπλωμάτης, ο οποίος επισκέφθηκε το Κίεβο, τη Βαρσοβία, το Βερολίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, προέτρεψε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να δουν την Κίνα ως οικονομική εναλλακτική λύση στην Ουάσινγκτον και είπε ότι θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να τερματίσουν τη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας πριν εξαπλωθεί.

 

Ο Λι ταξίδεψε στη Μόσχα σήμερα, όπου ολοκληρώνει την ευρωπαϊκή του περιοδεία. Δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην WSJ ότι δεν θεωρούν πως η ειρήνη θα είναι δυνατή, αν δεν αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία.

«Εξηγήσαμε ότι το πάγωμα της σύγκρουσης δεν είναι προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας αν δεν υπάρξει απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων», δήλωσε διπλωμάτης που μίλησε με τον Λι.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει δεκαετίες, με περιόδους μαχών που θα διακόπτονται από εκεχειρίες και πρόσθεσε πως «αν δοθούν στους Ουκρανούς πυρηνικά όπλα τότε θα χτυπήσουμε πρώτοι».

 pronews.gr

«Η Δύση αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών του ΝΑΤΟ μπορεί κάποια στιγμή να οδηγήσει σε προληπτικό πυρηνικό χτύπημα», είπε χαρακτηριστικά.