Πέθανε ο πατέρας του Μπιλ Γκέιτς σε ηλικία 94 ετών
3 years, 6 months ago
6

Σε ηλικία 94 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του Μπιλ Γκέιτς, Μπιλ Γκέιτς ο πρεσβύτερος, ο οποίος έπασχε από τη νόσο Αλτσχάιμερ, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (15/09, τοπική ώρα),

Ο Μπιλ Γκέιτς ο πρεσβύτερος πέθανε σε ηλικία 94 ετών, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (15/09, τοπική ώρα), η σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα, με ανάρτησή της στο Twitter.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο ηλικιωμένος Γκέιτς, που έπασχε από Αλτσχάιμερ, «σπάνια έχασε μια μέρα εργασίας σε 20 χρόνια» παρά τη συνταξιοδότησή του και ήταν «πυλώνας της κοινότητας του Σιάτλ για σχεδόν τρία τέταρτα του αιώνα».

​Σε μια δημοσίευση στο GatesNotes, ο Γκέιτς απέτισε φόρο τιμής στον πατέρα του, λέγοντας ότι θα του λείπει καθημερινά και ο δισεκατομμυριούχος, ιδρυτής της Microsoft, πρόσθεσε ότι ο θάνατος του πατέρα του δεν προκάλεσε σοκ, επειδή η υγεία του είχε επιδεινωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η οικογένεια αισθάνεται τυχερή που τον είχε στη ζωή της για τόσα χρόνια.

Ειδικότερα, ο Γκέιτς έγραψε το εξής:

«Η εμπειρία του να είσαι γιος του Μπιλ Γκέιτς ήταν απίστευτη. Οι άνθρωποι ρωτούσαν τον μπαμπά μου αν ήταν ο πραγματικός Μπιλ Γκέιτς. Η αλήθεια είναι πως εκείνος ήταν ό,τι προσπαθώ να είμαι. Θα μου λείπει κάθε μέρα».

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και πρόσθεσε ότι ο αποβιώσας συνετέλεσε στη διαμόρφωση της εταιρείας.