Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Ιστορική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων – Βιάστηκε η ΝΔ να χρωματίσει τον χάρτη»
6 months, 12 days ago
6

Στην πρώτη αποτίμηση του αποψινού εκλογικού αποτελέσματος προέβησαν πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, “διαβάζοντας” το αποψινό αποτέλεσμα ως “ήττα της αλαζονείας ΝΔ- Κ. Μητσοτάκη”, “που βιάστηκαν να πανηγυρίσουν στον πρώτο γύρο των εκλογών και να χρωματίσουν τον εκλογικό χάρτη της χώρας (αφού είχαν προηγουμένως φροντίσει να μειώσουν στο 43% το ποσοστό εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών από τον πρώτο γύρο”, όπως τονίζουν.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για “μεγαλειώδη και ιστορική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στον δήμο Αθηναίων, τον δήμο Θεσσαλονίκης και σε κομβικές περιοχές της χώρας” υπενθυμίζοντας ότι “στο πολιτικό μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνεται η πολιτική αξία του σημερινού αποτελέσματος για την πορεία της πολιτικής αλλαγής: «Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους. Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη»”.

Επιπλέον, “συγχαίρουμε τον νικητή στην περιφέρεια Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, που έδωσε τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στον μηχανισμό της ΝΔ και τους απροκάλυπτους εκβιασμούς της” αναφέρουν οι πηγές της Κουμουνδούρου και παράλληλα αναφέρονται στην “μεγαλειώδη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και την συντριπτική ήττα του κ. Αγοραστού της ΝΔ”, στην οποία “συνέβαλε καθοριστικά η επιλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, να ρίξει μεγάλο πολιτικό βάρος στην μάχη της Θεσσαλίας ενάντια στην γαλάζια επιτελική αλαζονεία, κακοδιαχείριση και ανεπάρκεια που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους της περιοχής”, όπως τονίζεται.

«Πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ: Στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο. Την περασμένη Κυριακή το επανέλαβα με πάθος. Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά: Με μία φωνή, συνταχθήκαμε με την πρόοδο, με τον άνθρωπο, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς ανταλλάγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακόμη, “η μεγάλη ανατροπή και η αλλαγή στο δήμο της Αθήνας καταδεικνύει την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της συνένωσης των προοδευτικών δυνάμεων για την νίκη των ακηδεμόνευτων δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κόντρα στο αδηφάγο υπερσυγκεντρωτικό επιτελικό κράτος της δεξιάς, του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας” επισημαίνουν πηγές της Κουμουνδούρου, ενώ αποτιμούν ως “μεγαλειώδη” και την νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στον δήμο Θεσσαλονίκης με την θριαμβευτική επικράτηση του ανεξάρτητου υποψηφίου Στέλιου Αγγελούδη, που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο δεύτερο γύρο, κόντρα στον απερχόμενο δήμαρχο.

“Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, που είχε εκλεγεί δήμαρχος τέσσερα χρόνια πριν ως ανεξάρτητος, ενδύθηκε τον μανδύα του γαλάζιου υποψηφίου, είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη. Οι Θεσσαλονικείς καταψήφισαν τόσο την ανεπάρκειά του όσο και την ίδια την κυβέρνηση στο πρόσωπό του”, όπως αναφέρουν.

Στον απολογισμό της αποψινής βραδιάς, “η νίκη του Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι, ήταν μια ηχηρή και δυνατή απάντηση των πολιτών, που δεν φοβήθηκαν και απέκρουσαν τους αποκρουστικούς και επικίνδυνους εκβιασμούς των κυβερνητικών στελεχών” εκτιμά η Κουμουνδούρου, όπως και ότι είναι “πολύ σπουδαία η νίκη της Τίνας Καφατσάκη στο δήμο Ζωγράφου, όπου έγινε μεγάλη ανατροπή”.

“Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όσο και του συνόλου των προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων σε κάθε μικρό και μεγάλο δήμο της χώρας”, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.