«Πλέον ο Ζελένσκι είναι νόμιμος στόχος της Ρωσίας» – Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις
11 months, 15 days ago
6

Ο Scott Ritter θεωρεί τελειωμένη την ιστορία…

Το Κρεμλίνο φέρεται να δέχτηκε επίθεση από ένα ζεύγος εκρηκτικών drones νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με τα UAV να καταρρίπτονται, όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι, προτού προκληθούν μεγάλες ζημιές. Το Κρεμλίνο κατηγόρησε το Κίεβο ότι προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως και να συνέβησαν τα πράγματα, σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατιωτικό εμπειρογνώμονα και απόστρατο αξιωματικό πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Scott Ritter, μετά από αυτό το περιστατικό, οι Ρώσοι μπορούν να πουν πως ο Ζελένσκι είναι ΝΟΜΙΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ!!!

 

«Ας το θέσουμε με απλά λόγια: εάν ένα εχθρικό έθνος που συμμετείχε ενεργά σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωνε ότι πιστεύει ότι το χτύπημα στον Λευκό Οίκο θα ήταν δίκαιη πράξη και στην συνέχεια δύο drones έπλητταν τον Λευκό Οίκο, νομίζω ότι θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος (σ.σ. ασχέτως αν ισχύει αυτό ή όχι) πως α) η εχθρική δύναμη που απείλησε να χτυπήσει τον Λευκό Οίκο βρισκόταν πίσω από αυτήν την επίθεση και β) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήταν απολύτως δικαιολογημένες να στοχοποιήσουν όσους διέπραξαν μια τέτοια επίθεση», είπε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Σκοτ Ρίτερ στο Sputnik.

«Αλλά εν τω μεταξύ νομίζω ότι είναι ασφαλές να δηλωθεί με σχεδόν βεβαιότητα ότι η Ουκρανία ή οι πληρεξούσιοι της Ουκρανίας ήταν πίσω από αυτήν την επίθεση και ότι πραγματοποιήθηκε με την πλήρη γνώση και την άδεια της ουκρανικής κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι η ουκρανική κυβέρνηση είναι πλέον νόμιμος στόχος για οποιαδήποτε ρωσικά αντίποινα», είπε ο Ρίτερ.

«Ο Ζελένσκι δεν είναι απατεώνας. Ο Ζελένσκι προσπαθεί να προκαλέσει μια κλιμάκωση αυτής της κρίσης για να βγάλει την Ρωσία από την τρέχουσα ζώνη άνεσης, η οποία προκύπτει από την στρατιωτική της υπεροχή στο πεδίο της μάχης, με στόχο να αποκτήσει περισσότερο εξοπλισμό, όπως μαχητικά F-16 ή ενεργή συμμετοχή του ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία κατανοεί ότι αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, θα χάσει αυτή την σύγκρουση», τόνισε ο Ρίτερ.

Όσον αφορά τη συμπεριφορά της κυβέρνησης Μπάιντεν, ο Ρίτερ σημείωσε ότι η πολιτική των ΗΠΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία στόχευε ξεκάθαρα στην «επέκταση αυτής της σύγκρουσης, στην παράταση αυτής της σύγκρουσης γιατί τελικά ο επίσημος στόχος τους είναι η στρατηγική ήττα της Ρωσίας».

 

«Για να επιστρέψουμε σε αυτό που ξεκινήσαμε: δύο drones χτύπησαν το Κρεμλίνο και μπορώ να σας εγγυηθώ εάν δύο drones χτυπήσουν τον Λευκό Οίκο, οι άνθρωποι που διέπραξαν αυτήν την επίθεση θα σταματήσουν να υπάρχουν. Αυτό είναι πιθανότατα το μέλλον της κυβέρνησης του Ζελένσκι», συνόψισε ο Ρίτερ.

 

 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

el.gr