Πως ένα γκρουπ στο Facebook με βοήθησε να βρώ το σπίτι που έψαχνα για πολύ καιρό
3 years, 5 months ago
6

Ονομάζομαι Γιώργος Μάνου και θέλω να διηγηθώ την περιπέτεια μου στην αναζήτηση σπιτιού και πως μια ομάδα στο Facebook με βοήθησε επιτέλους να βρω το σπίτι που ήθελα.

Η αλήθεια είναι οτι με την 10ετή οικονομική κρίση και την νέα κρίση που έφερε ο κορονοιός έχουν παγώσει όλες οι επενδύσεις στα ακίνητα. Εψαχνα να νοικιάσω σπίτι στα ανατολικά προάστια (Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Γέρακα) για σχεδόν ένα χρόνο. Δεν ζητούσα κάτι παράλογο, απλά ένα ακίνητο γύρω στα 80τμ, σε καλή κατάσταση, με αυτόνομη θέρμανση, παρκινγκ και αποθήκη. Δεν έχω ούτε κατοικίδια ούτε κάτι που θα απέτρεπε κάποιον να μου νοικιάσει το σπίτι του. Είμαι εγώ και η κοπέλα μου.

Και οι δύο εργαζόμαστε σε σχετικά καλές δουλειές χωρίς προβλημα στις πληρωμές μου. Η αναζήτηση μου κλασσικά ξεκίνησε από τα διάφορα site αγγελιών και σε τοπικούς μεσίτες των περιοχών αυτών.

Η εμπειρία μου με τους μεσίτες ήταν τραγική ώς απελπιστική. Μου υποσχούντουσαν σπίτια τα οποία δεν είχαν, με πήγαιναν σε ακίνητα που θα ντρεπόμουν να πάω άνθρωπο ή κάνανε και πολλές φορές bidding συγκεντρώνοντας μαζί πολλούς ενδιαφερόμενους.

Οι ιδιοκτήτες λόγω έλλειψης ακινήτων στις περιοχές αυτές και μεγάλης ζήτησης ζητούσαν ότι μπορείτε να φανταστείτε.

Μην σας κουράζω, πριν μερικούς μήνες ανακάλυψα μια ομάδα στο facebook – Σπίτι χωρίς Μεσίτη – πόσταρα εκει οτι αναζητώ ακίνητο και επικοινώνησε μαζί μου κύριος ο οποίος νοίκιαζε στις περιοχές που αναζητούσα στην τιμή που ήθελα. Μου έστειλε φωτό και τηλέφωνο επικοινωνίας και μέσα σε μια μέρα κατάφερα και το έκλεισα.

Το διαδίκτυο προσφέρει αρκετές ευκαιρίες αρκεί να ψαχνόμαστε.

Θέλω να ευχαριστήσω τους διαχειριστές που ήταν ευγενικότατοι και να προτρέψω όσους ψάχνουν σπίτι να μπουν στην συγκεκριμένη ομάδα –> https://www.facebook.com/groups/587430195526306