«Poseidon»: Οι πρώτες ρωσικές δοκιμές του φόβου και του τρόμου των Βρετανών, vid
10 months, 5 days ago
6

Τα «ραδιενεργά τσουνάμι» ακόμα «στοιχειώνουν» τους Βρετανούς και όχι μόνο…

Οι πρώτες δοκιμές των πυρηνοκίνητων και πυρηνικών υποβρυχίων drones “Poseidon” από το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Belgorod έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2023.

Ο Ρώσος Ναύαρχος, Νικολάι Εβμένοφ, αρχιστράτηγος του ρωσικού ναυτικού, δήλωσε στο Sputnik την Πέμπτη ότι το υποβρύχιο Belgorod που σχεδιάστηκε να μεταφέρει Poseidons θα τεθεί στη διάθεση του ρωσικού ναυτικού το 2023.

«Οι δοκιμές του ίδιου του Ποσειδώνα έχουν προγραμματιστεί για αυτό το καλοκαίρι», είπε στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Ναυτικής Άμυνας 2023 στο λιμάνι της Κρονστάνδης κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

 

Το Poseidon αναφέρεται ως drone επειδή μπορεί να πλοηγείται αυτόνομα και μπορεί ακόμη και να έχει τη δυνατότητα να ανακατευθύνεται εξ αποστάσεως ή να ματαιώνεται η αποστολή του μετά την εκτόξευση.

Πιστεύεται ότι έχει κύτος από τιτάνιο, που του επιτρέπει να αντέχει την πίεση σε ακραία βάθη.

Η αυτόνομη (drone) τορπίλη “Poseidon”, έχει μήκος περίπου 20 μέτρα, μπορεί να φτάσει 1.000 μέτρα βάθος και έχει βεληνεκές τουλάχιστον 10.000 χλμ.

Πολλές από τις πραγματικές δυνατότητές της παραμένουν άγνωστες στο κοινό, αλλά τα βασικά πλεονεκτήματά της πιστεύεται ότι είναι η ικανότητά της να λειτουργεί πολύ βαθιά και σε μεγάλες ταχύτητες καθιστώντας δύσκολη την αναχαίτισή της .

«Η έκρηξη αυτής της τορπίλης κοντά στις βρετανικές ακτές θα προκαλέσει ένα γιγάντιο κύμα τσουνάμι ύψους έως και 500 μέτρων», είχαν προειδοποιήσει οι Ρώσοι μέσω της δημόσιας τηλεόρασής τους το 2022.

«Το κύμα θα μεταφέρει επίσης ακραίες δόσεις ακτινοβολίας και μετά το πέρασμά του πάνω από τη Μεγάλη Βρετανία θα άφηνε μια ραδιενεργή έρημο, ακατάλληλη για οποιαδήποτε μορφή ζωής για μεγάλο χρονικό διάστημα».

 

el.gr

(freepik photo)