Πούτιν-Σοϊγκού: Διεξάγουν πραγματικό πόλεμο εναντίον μας! Ανάπτυξη της πυρηνικής τριάδας
10 months, 23 days ago
6

«Η ενίσχυση του στρατού παραμένει κορυφαία προτεραιότητα. Η πυρηνική τριάδα είναι βασική εγγύηση για τη στρατιωτική ασφάλεια και σταθερότητα της Ρωσίας».

 

 

Τα παραπάνω σημείωσε πριν από λίγο σε νέα δημόσια τοποθέτησή του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στην πολλοστή φορά μέσα σε λίγες ημέρες που αναφέρεται στον πόλεμο και τις στρατιωτικές εξελίξεις.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του Ρώσου προέδρου στους πτυχιούχους ανώτερων στρατιωτικών ιδρυμάτων:

▪️Η Ρωσία θα συνεχίσει την ανάπτυξη της πυρηνικής τριάδαςΠερίπου οι μισές μονάδες στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων είναι εξοπλισμένες με συγκροτήματα Yars

▪️Συγκροτήματα Sarmat με νέο βαρύ πύραυλο θα αναλάβουν καθήκοντα μάχης στο εγγύς μέλλον

▪️Η κατασκευή τελευταίας γενιάς μοντέλων τεθωρακισμένων οχημάτων, συστημάτων μάχης κρούσης και αεράμυνας θα συνεχιστεί

▪️Οι αρχές θα συνεχίσουν να προμηθεύουν UAV στα ρωσικά στρατεύματα και θα επιταχύνουν την παραγωγή και παράδοσή τους

Θυμίζουμε πως η πυρηνική τριάδα περιλαμβάνει τα σιλό διηπειρωτικών και τακτικών βαλλιστικών πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη που μπορούν να φέρουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, αλλά και τα ρωσικά υποβρύχια που φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές.

 

Παίρνοντας την σκυτάλη, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε στους απόφοιτους της στρατιωτικής ακαδημίας ότι η “συλλογική Δύση” διεξάγει έναν “πραγματικό πόλεμο” εναντίον της Ρωσίας.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση στο Κρεμλίνο, ο Σοϊγκού πρόσθεσε ότι “ο ρωσικός στρατός θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας”.

“Μη διστάσετε να εισάγετε την εμπειρία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην εκπαίδευση μάχης. Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί με τους υφισταμένους και να τους φροντίζετε”.

 

(απεμπε-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY photo)

el.gr