Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν: «Η Τουρκία διασφαλίζει σταθερότητα στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο»
3 years, 5 months ago
6

Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ : ¨Η Τουρκία είναι μία δύναμη που διασφαλίζει σταθερότητα στην περιοχή και στον κόσμο¨

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ μιλώντας σε ρωσικό κανάλι δήλωσε πως η Τουρκία έχει ένα ρόλο που διασφαλίζει τη σταθερότητα στην περιοχή και στον κόσμο. Ο Αλίεφ είπε πως “Χάρη στην ξεκάθαρη θέση της τουρκικής ηγεσίας παρεμποδίστηκε η παρέμβαση τρίτων πλευρών στις συγκρούσεις.

Ο Αλίεφ μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι RBK, είπε πως ¨Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η Τουρκία πρέπει να παίξει και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επίλυση της σύγκρουσης. Το αν αυτό θα είναι με νόμο ή στην πράξη είναι ένα τεχνικό ζήτημα. Αν θέλουμε να επιλύσουμε την σύγκρουση σε αυτή τη νέα φόρμα πρέπει να λυθεί¨.

Ο Αλιεφ είπε πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν καταστρέψει στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας εκατομμυρίων δολαρίων της Αρμενίας και συνέχισε λέγοντας : “Από πού έρχονται αυτά τα χρήματα ; Όλος αυτός ο εξοπλισμός διασφαλίζεται δωρεάν από τη Ρωσία. Ακόμη και η συνοριακή ασφάλεια της Αρμενίας με την Τουρκία, διασφαλίζεται από Ρώσους στρατιώτες. Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, να ευχαριστήσει για μία ακόμη φορά τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν που ήρθε να τον σώσει.”