Πρωθυπουργός της καναδικής Αλμπέρτα: «Ζητώ ταπεινά συγνώμη για τους ανεμβολίαστους που απολύσαμε – Κάναμε λάθος» «Απολογούμαι και για τις διακρίσεις εις βάρος τους»
1 year, 5 months ago
6

Σε μία συγκλονιστική δήλωση προχώρησε η πρωθυπουργός της καναδικής Αλμπέρτα Danielle Smith με την οποία ζήτησε ταπεινά συγγνώμη σε όσους ανεμβολίαστους απολύθηκαν από κυβερνητικές θέσεις και τις τις διακρίσεις εις βάρος τους.

Την ίδια στιγμή που εδώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει την οριστική εκδίωξή τους.

«Λυπάμαι ειλικρινά για όποιον υπέστη διάκριση ως αποτέλεσμα του καθεστώτος του εμβολίου», δήλωσε η Πρωθυπουργός της Αλμπέρτα του Καναδά Danielle Smith. «Λυπάμαι βαθιά για όποιον απολύθηκε λόγω του εμβολίου και τον καλωσορίζω πίσω αν θέλει να επιστρέψει».

Είναι μία ξεκάθαρη ομολογία από ανώτατο αξιωματούχο του τι υπέστησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη και χιλιάδες από αυτούς στην Ελλάδα.

Τουλάχιστον στον Καναδά έχουν την διάθεση να επανορθώσουν και να ζητήσουν και μία συγγνώμη δικαιώνοντας όσους υπερασπίστηκαν την υγεία τους και προπάντων την ελευθερία τους (γιατί μόνο οι ελεύθεροι άνθρωπ0ι αποφασίζουν για το σώμα τους και την ύπαρξή τους).

 

Η ελληνική κυβέρνηση αντίθετα αντί να πάρει πίσω την ντροπιαστική απόφασή της (η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μοναδική κυβέρνηση της Ευρώπης που πήρε τέτοια απόφαση) για την εργασιακή αναστολή των υγειονομικών υπαλλήλων που αρνούνται να εκχύσουν στο σώμα τους ουσίες οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «εμβόλια κατά του Covid-19» τους οδηγεί οριστικά εκτός ΕΣΥ.

Όπως είπε προ εννέα ημερών ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Επειδή πολλές φορές έχω ερωτηθεί γι’ αυτή την απόφαση, εγώ πιστεύω ότι είναι από τις πιο σωστές αποφάσεις οι οποίες πήραμε. Άνθρωποι οι οποίοι δεν πιστεύουν στην επιστήμη να είναι εκτός του συστήματος Υγείας».

Προφανώς στον Καναδά δεν έχουν τέτοια προβλήματα…

Η πρωθυπουργός της Αλμπέρτα Danielle Smith είπε ότι λαμβάνει νομικές συμβουλές για το πώς μπορεί να δώσει «αμνηστία» σε κατοίκους της Αλμπέρτα που έλαβαν πρόστιμα ή συνελήφθησαν επειδή παραβίασαν τους περιορισμούς δημόσιας υγείας λόγω COVID-19.

Η πρωθυπουργός μίλησε στα ΜΜΕ μετά την ομιλία της στα μέλη του Ενωμένου Συντηρητικού Κόμματος στην ετήσια γενική τους συνέλευση.

Είπε ότι δεδομένου ότι τα περισσότερα πρόστιμα και χρεώσεις προήλθαν από τη διοικητική οδηγία των Υπηρεσιών Υγείας της Αλμπέρτα, ο πρωθυπουργός μπορεί να καταφέρει να τα ακυρώσει.

«Ήταν μια πολιτική απόφαση να απορρίψουμε τον Χάρτη Δικαιωμάτων και Ελευθεριών για να τεθούν αυτά τα πρόστιμα εξαρχής και νομίζω ότι μπορεί να είναι μια πολιτική απόφαση να επανορθώσουμε και να ζητήσουμε συγγνώμη για αυτό και να τα εξαλείψουμε», είπε η Smith.

«Αυτά που μου έρχονται στο μυαλό είναι άνθρωποι που συνελήφθησαν ή τους επιβλήθηκαν πρόστιμα επειδή δεν φορούσαν μάσκες», πρόσθεσε.

“Αυτά δεν είναι πράγματα που είναι φυσιολογικό να επιβάλλονται πρόστιμα και να διώκονται”, είπε η Smith.

«Θα εξετάσω λοιπόν το εύρος των εκκρεμών προστίμων που εξακολουθούν να υπάρχουν και να λάβω νομικές συμβουλές για το ποια από αυτά μπορούμε να ακυρώσουμε και να παράσχουμε αμνηστία».

Στον Καναδά, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός που αποφασίζει για τις αμνηστίες είναι το ομοσπονδιακό συμβούλιο αποφυλάκισης βάσει του νόμου περί ποινικών μητρώων.

Οι κυβερνήτες των Πολιτειών του Καναδά μπορούν να εκδώσουν χάρη κατόπιν συμβουλής του υπουργικού συμβουλίου.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος και οι περισσότεροι κυβερνήτες των πολιτειών μπορούν να εκδώσουν χάρη απευθείας για ομοσπονδιακά ή κρατικά αδικήματα, αντίστοιχα.

Κατά την άποψή της, ενώ είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε τα άτομα που θέλουν να εμβολιαστούν για να προστατευθούν, ήταν επίσης καιρός να σταματήσουν να «δαιμονοποιούνται» οι άνθρωποι που κάνουν την προσωπική επιλογή «να μην λάβουν ανοσοποίηση για τον COVID-19 μέσω εμβολίων».

Η Smith επιβεβαίωσε επίσης ότι εμμένει στο σχέδιό της να τροποποιήσει τη νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην επαρχία ώστε να συμπεριλάβει το καθεστώς εμβολιασμού

Η Smith αναφέρει ότι οι ανεμβολίαστοι έχουν «διωχθεί».

Όταν ρωτήθηκε αν θα ζητούσε συγγνώμη από άτομα που αντιμετώπισαν διακρίσεις επειδή δεν εμβολιάστηκαν, η Smith είπε ότι θα το έκανε.

«Λυπάμαι βαθιά για όποιον υπέστη ακατάλληλη διάκριση ως αποτέλεσμα του καθεστώτος εμβολιασμού», είπε.

«Λυπάμαι βαθιά για οποιονδήποτε κρατικό υπάλληλο που απολύθηκε από τη δουλειά του λόγω του καθεστώτος του εμβολίου και τον καλωσορίζω πίσω αν θέλουν να επιστρέψει».

pronews.gr