Πρόβες απόβασης κάνουν οι Τούρκοι: «Φορτώνουν» με άρματα μάχης Altay το TCG ANADOLU Απειλούνται όλα τα ελληνικά νησιά
1 year, 23 days ago
6

Πρόβες απόβασης σε ελληνικό νησί κάνουν οι Τούρκοι διαλύοντας τις αυταπάτες κάποιων στην Αθήνα που θεωρούν η Άγκυρα λόγω της καταστροφής που υπέστη από τους σεισμούς στην νοτιοανατολική Τουρκία, θα γίνει πιο… «ειρηνική» και «συνεργάσιμη».

Οι Τούρκοι πραγματοποιούν δοκιμές στην μεταφορά των τουρκικών αρμάτων μάχης Altay με το νέο σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων και αεροπλανοφόρο TCG ANADOLU το οποίο θα επιχειρεί σε πρώτη φάση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB-3.

 

Με λίγα λόγια το προετοιμάζουν για τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Το συγκεκριμένο θα μπορεί να προσεγγίζει οποιοδήποτε ελληνικό νησί και αφού πρώτα επιχειρήσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία θα μεταφέρει στο κατάστρωμά του (όπως τα Bayraktar TB3, ANCA και KIZILELMA) για να καταστρέψουν την ελληνική αεράμυνα, την νησιωτική επάκτια άμυνα και τις προκεχωρημένες βάσεις των νησιών εν συνεχεία θα αποβιβάσουν τα ALTAY.

Το σκάφος έχει μέγιστο εκτόπισμα 24.660 τόνων, μήκος 232 μ. και μπορεί να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων.

Στον αμυντικό οπλισμό του διαθέτει ένα σύστημα RAM, ένα Phalanx και πέντε τηλεχειριζόμενους σταθμούς STOP των 25 χλστ.

Το σκάφος μπορεί να φέρει 4 επιθετικά ελικόπτερα T-129 ARAK, έως 8 μεταφορικά As532 ή CH-47F και 2 S-70B Seahawk.

Εναλλακτικά μπορεί να φέρει μεταξύ 30 και 50  ναυτικοποιημένα  UCAV TB.3 Bayrakltar.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που διαρρέονται εκτενή άρθρα που περιγράφουν πόσο καταπληκτικές είναι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και πόσο «θετική» η ατζέντα.

Ο Ιμπραήμ Καλίν έκανε λόγο στις αρχές της εβδομάδας για «μηχανισμό εξομάλυνσης» των σχέσεων με την Ελλάδα που όπως ισχυρίστηκε λειτουργεί ήδη πριν από τους σεισμούς, κάτι που μένει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Ιμπραχίμ Καλίν αναφέρθηκε στη θετική ατμόσφαιρα που επικρατεί μεταξύ των δύο χωρών, η οποία εξελίσσεται πλέον σε δυναμική.

Προφανώς θετική για την Άγκυρα καθώς είναι η μόνη που ζητάει και απαιτεί ενώ η Ελλάδα απλώς περιμένει να μάθει τι θα της ζητηθεί να δώσει.

Σε ότι αφορά το Altay έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα δέκα μονάδες με στόχο να κατασκευαστούν 1.000 συνολικά οι οποίες θα χωριστούν σε 4 «πακέτα» των 250 μονάδων.

 

 pronews.gr