«Ψυχολογικό τραύμα θόλωσε την κρίση μου» είπε 30χρονη δασκάλα που ασέλγησε σε 16χρονο
3 years, 6 months ago
6

Μια νεαρή δασκάλα από τη Μινεσότα, η οποία παραδέχτηκε ότι την περασμένη χρονιά διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις με 16χρονο αγόρι, δεν θα μπει τελικά στην φυλακή όπως αποφάσισε ένα δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, εις βάρος της 30χρονης Μαντλίν Σμολτζ, που δίδασκε στο Γυμνάσιο Hermantown, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εγκληματική σεξουαλική συμπεριφορά τετάρτου βαθμού, όταν αποκαλύφθηκε η ανάρμοστη σχέση της με τον νεαρό.

Η Σμολτζ καταδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε τρία χρόνια κάθειρξη με αναστολή υπό επιτήρηση. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε περίπου δύο μήνες αφότου η 30χρονη δήλωσε ένοχη για την κατηγορία εις βάρος της.

smoltz

Στη διάρκεια της εικονικής (λόγω κορωνοϊού) ακροαματικής διαδικασίας, η Σμολτζ ζήτησε συγγνώμη για τη «θολωμένη κρίση της» που οδήγησε στην ανάρμοστη σχέση της με το αγόρι το 2019. «Την άνοιξη εκείνης της χρονιάς βίωνα προσωπικές τραυματικές εμπειρίες που θόλωσαν την κρίση μου», είχε πει η Σμολτζ στο δικαστήριο, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Duluth News Tribune«Από τότε επεξεργάζομαι αυτές τις εμπειρίες και προσπαθώ να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Θα συνεχίσω αυτήν την προσπάθεια. Ξέρω ότι η θολωμένη μου κρίση έβλαψε το θύμα και την οικογένειά του και γι’ αυτό ζητώ ειλικρινά συγγνώμη», συμπλήρωσε η 30χρονη.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η Σμολτζ (που ήταν και προπονήτρια βόλεϊ για τις μικρότερες τάξεις του Γυμνασίου) είχε διδάξει το θύμα πριν από μερικά χρόνια.

Η σεξουαλική σχέση της 30χρονη με τον έφηβο καταγγέλθηκε στην αστυνομία τον Ιούνιο του 2019 από ένα πρόσωπο που δεν κατονομάζεται αλλά λόγω του επαγγέλματός του έρχεται σε επαφή με παιδιά. Τον ίδιο μήνα η Σμολτζ παραιτήθηκε από τη θέση της δασκάλας.

Στις καταθέσεις τους στην αστυνομία, τόσο η εκπαιδευτικός όσο και το θύμα παραδέχτηκαν ότι είχαν εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις. Η Σμολτζ παραδέχτηκε ότι είχε αγγίξει με ερωτικό τρόπο το αγόρι στα γεννητικά του όργανα και ότι του είχε ζητήσει να κάνει το ίδιο.

Madeleine_Schmaltz

Οι σεξουαλικές πράξεις λάμβαναν χώρα στο σπίτι της εκπαιδευτικού, όπου ο νεαρός πήγαινε με το πρόσχημα των ιδιαίτερων μαθημάτων.

Κάποια στιγμή, η μητέρα του θυματος κρυφάκουσε μια τηλεφωνική συνομιλία «σεξουαλικής φύσης» ανάμεσα στον 16χρονο και τη δασκάλα. Η ίδια αποκάλυψε πως η εκπαιδευτικός είχε δώσει στο αγόρι αρκετά δώρα.

Η Σμολτζ θα πρέπει να καταχωριστεί στο αρχείο των σεξουαλικών παραβατών, ενώ απαγορεύεται στο εξής να έχει την παραμικρή επαφή με το θύμα, ή μη εγκεκριμένη επαφή με οποιοδήποτε άτομο κάτω των 18 ετών. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η 30χρονη έχει πλέον μετακομίσει, εργάζεται σε online εταιρεία ρούχων και πηγαίνει τακτικά σε ψυχολόγο.

protothema.gr